Naar homepage
FunX

Persbericht: FunX start urban radiosoap

  1. Newschevron right
  2. Persbericht: FunX start urban radiosoap
Straatverhalen verwerkt tot script
Jongerenzender FunX start op Tweede Paasdag met een dagelijkse interactieve soapserie op de radio. Xtream gaat over twee jongens en twee meiden in de grote stad en weerspiegelt wat veel jongeren dagelijks bezighoudt. De eerste uitzending gaat over de uitzichtloze schulden van de 23-jarige hoofdrolspeler Yassine; hij dreigt z’n kamerhuur niet meer te kunnen betalen.

Xtream wordt elke dag uitgezonden in de morningshow FunX Start en in het phone-in programma Welkom Bij Jezelf.

Het initiatief voor de soap werd genomen door FunX straatreporter Yahia: “Als straatreporter kom ik veel onder de jongeren en hoor ik de meest bizarre en extreme verhalen van wat zij allemaal meemaken op een dag. Het is zonde dat er niets gedaan wordt met deze vaak leuke maar ook trieste verhalen. Juist deze verhalen zijn de grootste inspiratiebron geweest om een radiosoap te starten.”

Op het forum via www.funx.fm kunnen luisteraars reageren op de afleveringen, gaan zij in gesprek met de personages uit de soapserie en kunnen zich bemoeien met de verhaallijn van Xtream. De soapserie is dagelijks te horen op de radio en on demand op www.funx.fm. Hier kunnen luisteraars ook eerdere afleveringen downloaden, videobeelden bekijken en het script nalezen.

Ster advertentie
Ster advertentie