FunX

VIDEO: Esko en Jack $hirak reageren op de 'Patsergedrag-diss' van Lil Kleine

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Esko en Jack $hirak reageren op de 'Patsergedrag-diss' van Lil Kleine

"Dit is Jack $hirak geen Esko!" Disst Lil Kleine producer Esko in deze beruchte line op Patsergedrag? FunX-verslaggever Ouassima vroeg het Esko en Jack $hirak tijdens The Great Dutch Hip-Hop Producers Debate op ADE BEATS. Ook sprak ze met hitdokters Dopebwoy en met Monsif over hun nieuwe projecten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen diss in Patsergedrag

Die line van Lil Kleine over Esko is volgens Jack $hirak helemaal niet bedoelt als diss. Het gaat om een rijm en niet meer dan dat: "Er is 100% niets aan de hand, 110% niet," zegt Jack $hirak, de producer van Sevns Patsergedrag. Alle nieuws over een diss is volgens hem volstrekt onzin. Het echt verhaal is dat Lil Kleine eerst een andere line had, maar die besloot te wijzigen in de inmiddels beruchte Esko-line: "Hij (Lil Kleine) zei iets en zocht iets wat daar op rijmde en het enige waar het op uitkwam was Esko. Het IS ook Jack $hirak en geen Esko. Ik heb die beat gemaakt. Dat is wat hij zegt. Het is geen diss naar Van Klasse. Dat is allemaal niet waar man, dat is bullshit."

Cool met Kleine

Esko wist al voor de release van de line op Patsergedrag en is er gewoon cool mee: "Kleine staat bekend als die rapper met een grote mond. Ze hebben me gecheckt, gezegd dat het geen diss is en of ik daar cool mee was en dat ben ik." En dat ze cool zijn blijkt ook wel, want beide producers duiken binnenkort samen de studio in.

Monsif gaat weer verrassen

Tijdens het grote Nederlandse hiphopproducersdebat sprak Ouassima ook met Monsif. Hij maakte een switch van tienerster naar hitproducer, maar waarom eigenlijk? Volgens Monsif speelde constante druk een rol. "Ik kon mijn school niet afmaken omdat ik te veel bezig was met mensen om mij heen. Nu heb ik een plekje gevonden waar ik nog steeds muziek kan maken en die erkenning heb." Betekent dit het einde van Monsif als artiest? Waarschijnlijk niet, want hij blijkt ons binnenkort weer te gaan verrassen: "Fans groeien altijd mee en ze reageren en wachten nog steeds op liedjes. (..) Er komt wel wat aan, maar ik kan niet veel verklappen."

Dopebwoy komt met een EP

De kale en catchy sound van Dopebwoy zorgde al voor hits zoals Cartier, Ballon en No Mickey. En die specialiteit omschrijft hij voor de camera's van FunX als een specialiteit: "Zo min mogelijk geluiden gebruiken en daarmee een pakkende beat maken. Met veel geluiden en melodieën maak je het te moeilijk voor een artiest. Nadat een artiest zijn vocalen erop heeft gezet, kom ik eraan." Dat trucje ga je binnenkort weer horen, want er komt een EP van Dopebwoy aan! De datum en naam houdt hij nog angstvallig geheim, maar Monsif en Latifah staan er zeker op.

Ster advertentie
Ster advertentie