FunX

$hirak verkozen tot Best Producer: "Ik probeer voor te lopen op de rest"

foto: Annemoon Kater / FunX
  1. Newschevron right
  2. $hirak verkozen tot Best Producer: "Ik probeer voor te lopen op de rest"

Met megahits als UHUH en Amsterdam en zijn debuutalbum Talou mag $hirak zich met trots de winnaar van de FunX Music Award voor Best Producer noemen. Na het in ontvangst nemen van de prijs vertelt hij aan Nordin en Tannaz hoe dankbaar en blij hij daarmee is. "Ik was nog bijna te laat! Ik moest snel het podium op rennen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vernieuwend

$hirak won de award al eens eerder, namelijk in 2016. Hoeveel is hij sinds die tijd veranderd als muzikant? "Ik denk dat ik elk jaar probeer iets vernieuwender te zijn en een beetje voor te lopen op de rest. Ik vind eerlijk gezegd dat dat ook wel lukt. Het ene jaar beter dan het andere, maar dit jaar lukt het heel goed."

Samenwerking Christian D

Als ervaren producer in de scene vertelt $hirak dat hij zich graag laat inspireren door de nieuwe generatie artiesten. "Ik word ook een oudere kerel, dus ik kijk graag naar de jongere generatie. Zo van: oh, zo werkt TikTok!"

Zo is hij niet alleen bezig met zijn eigen succes, maar ook met het pushen van jonge nieuwe talenten. Hij werkt momenteel veel samen met Christian D, die de FunX Music Award voor Next Best binnensleepte en met wie hij al de hits Amsterdam en Als Je Bij Me Blijft uitbracht. "Hij noemt me zijn vader en ik noem hem m'n zoontje", vertelt $hirak lachend. "Ik probeer hem echt goed te begeleiden en te zoeken naar wat werkt en bij hem past. Hij doet het hartstikke goed."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie