FunX

Broederliefde pakt voor 8e keer FunX Music Award voor Best Group

foto: Annemoon Kater / FunX
  1. Newschevron right
  2. Broederliefde pakt voor 8e keer FunX Music Award voor Best Group

Broederliefde did it again! De groep uit Rotterdam pakt voor de achtste keer de FunX Music Award voor Best Group. Het is voor de mannen inmiddels bijna een gewoonte geworden om jaarlijks de prijs op te halen, maar toch zijn ze nog altijd even dankbaar. "Het is nog steeds speciaal en een beloning", vertellen ze aan Nordin en Tannaz. "Het is een bewijs voor ons dat loyaliteit altijd wint."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Na de tiende keer noemen we het de Broederliefde Award en reiken 'm zelf uit.

'We zijn een groep die straalt'

Dat Broederliefde een trouwe fanbase heeft, is inmiddels wel duidelijk. En die liefde gaat twee kanten op. "S/O naar de fans, de luisteraars en FunX", zegt Emms, die trots is dat zijn groep na al die jaren nog zo steady gaat. "Kijk naar ons: een groep die straalt. Eenheid. Intern hebben we sowieso onze gezonde discussies, maar we zijn nog steeds met elkaar na tien jaar. Ook als we geen geld verdienen of geen muziek uitbrengen, zijn we nog steeds met elkaar. Wat wil je nog meer?"

Broederliefde Award?

De broeders hebben de prijs nu zo vaak gewonnen dat ze vinden dat de award inmiddels wel hun naam mag dragen. "We vinden zelf ook dat we de beste groep zijn. Misschien moeten we ff overleggen en die naam van de award veranderen in Broederliefde Award", zegt Jerr lachend. "Denk erover na. Of moeten we 'm dan eerst tien keer pakken?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verrassing

Nordin verraste Broederliefde eerder deze maand op een opvallende manier met hun nominatie. Hij overwon zijn angsten en sprong uit een vliegtuig om het goede nieuws te brengen. Hoe dat eraan toeging, kun je hier checken.

Ster advertentie
Ster advertentie