Artiest

Broederliefde

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Broederliefde
Broederliefde bestaat uit vijf mannen uit Rotterdam: Emms, Jerr, Sjaf, Edson en Mella. In 2016 scoren ze een enorme hit met 'Jungle' en met het album Hard Work Pays Off 2 presteren ze het om dertien weken op nummer 1 te staan in de Album Top 100.

VOETBAL EN SPANGEN

De groep jongens ontmoeten elkaar in de Rotterdamse wijk Spangen, waar ze hun tijd slijten met het hangen op pleintjes, voetballen en feestjes. Vanaf 2011 ruilen ze het hangen in de buurt in voor het maken van muziek en doen dat met succes. Met de Broederliefde Mixtape laten ze een vernieuwend geluid horen, een sound vol Caribische invloeden. De single ‘Maluku’ valt het meeste op en scoort miljoenen views op YouTube.

GEVOELIG FEESTJE

In 2014 komt de hitsingle ‘Labanta’ uit, gevolgd door debuutalbum Gevoelig Feestje. Op het album zijn bijdrages te horen van onder andere Keizer, Cho, Laise en Kraantje Pappie. Broederliefde wordt hiermee genomineerd voor een Edison Award en het album haalt een top 3-notering in de Album Top 100.

HARD WORK PAYS OFF

Het echte succes komt voor Broederliefde als ze Hard Work Pays Off uitbrengen in 2015, op dit album staat ‘Alaka’ samen met Kalibwoy en SBMG.  De single gaat als een speer, en levert ze een eerste notering in de hitlijsten op en gaat platina.

Zeven maanden later brengen ze het vervolg op dit album, Hard Work Pays Off II, uit. Dit album wordt een doorslaand succes.

Het album staat veertien weken lang op de nummer 1 positie in de Album top 100. Hiermee nemen ze zelfs het record van Frans Bauer over. In 2016 zijn ze daarnaast ook de meest gestreamde artiest op Spotify en staan ze onder andere op Lowlands, Solar en Pinkpop.

OPTREDEN IN SPARTA STADION

Na optredens door het hele land is het tijd om terug te keren naar hun eigen wijk, het Rotterdamse Spangen. Op 29 april 2017 geven ze een uitverkocht concert in het voetbalstadion van Sparta. Het stadion staat pal naast het pleintje waar Emms, Jerr, Sjaf, Edson en Mella zijn opgegroeid.

In de VPRO-documentaire Broederliefde Op weg naar Het Kasteel blikken de mannen terug op het ontstaan van de vriendengroep en gaan ze naar plekken die belangrijk zijn geweest voor hun ontwikkeling als mens en muzikant. 

 

WE MOETEN DOOR

Eind 2017 komen de mannen van Broederliefde met een nieuw album: We Moeten Door. Het succes evenaren van Hard Work Pays Off II is moeilijk, maar ze komen een heel eind.

Op We Moeten Door kiezen ze ervoor om een meer volwassen geluid te laten horen, de meezingers zoals ‘Jungle’ en ‘Mi No Lob’ worden ingeruild voor meer gevoelige nummers zoals ‘Keskiednis’ en ‘Life’.