FunX

Broederliefde wint voor 9e keer de prijs voor Best Group: "Volgend jaar met kids op het podium"

foto: Moise Donkers
  1. Newschevron right
  2. Broederliefde wint voor 9e keer de prijs voor Best Group: "Volgend jaar met kids op het podium"

Het is bijna vanzelfsprekend dat Broederliefde naar huis gaat met de FunX Music Award voor Best Group. De mannen uit Spangen wonnen de prijs namelijk al acht jaar op rij. Toch gingen de bescheiden boys er zeker niet vanuit dat ze ook dit jaar de prijs wonnen vanwege de moordende concurrentie. Ondanks deze concurrentie wist Broederliefde echter toch voor de negende keer de prijs te pakken. En daar was de Rotterdamse rapformatie heel blij mee!

Broeders

Met aanstekelijke tunes als Bikini, Stunten en Stylo is het niet raar dat Broederliefde ook dit jaar zichzelf weer Best Group mag noemen. Na winst van de award stond Igmar de mannen op te wachten voor een kort interview. "Bro het is raar! Negen keer winnen... we hebben er geen woorden voor."

De mannen onderschatten hun concurrentie absoluut niet. "We mogen het eigenlijk geen concurrentie noemen. We zien elkaar als broeders. Ik vind het mooi dat er steeds meer groepen naar boven komen. Ze doen het allemaal goed."

Kids

Emms deed ook nog een belofte. "Als we volgend jaar voor de tiende keer winnen, komen we niet eens zelf op het podium, maar al onze kids!"

Album

Broederliefde ging overigens niet alleen naar huis met een prijs in de categorie Best Group, maar ook Best Album én Best Song. Daarnaast won Edson de prijs voor Best DJ. In de FunX-studio liet Jerr weten heel trots op hem te zijn: "Weet je wat ik vind? Die jongen is zo nuchter, maar die jongen draait al twaalf jaar voor ons en nooit hoor je hem klagen en nooit zie je hem zichzelf op de borst slaan." Maar dat mag best wel veranderen, vindt hij: "The price just went up!"

Edson vindt het heel mooi dat zijn succes nu wordt bevestigd met een award. "Ik was echt een bescheiden guy. Ik ben blind aan één oog en dat heeft me onzeker gemaakt." Gelukkig waren zijn broeders altijd daar om hem erdoorheen te slepen en onvoorwaardelijk in hem te geloven. "Nu heb ik schijt!"

Ster advertentie
Ster advertentie