FunX

“Foto’s van modellen hoeven niet echt te zijn”

  1. Newschevron right
  2. “Foto’s van modellen hoeven niet echt te zijn”
Beyoncé weigerde toestemming te geven voor een modecampagne, omdat de foto’s bewerkt waren. Nu geeft ook Victoria’s Secret Angel Lily Aldridge aan dat ze niet van Photoshop houdt. Daarom was de stelling dinsdag bij CritiX: 'Het is logisch dat modellen mooier worden gemaakt met Photoshop'. De stemmen gingen hierover bijna gelijk op. 53% van de FunX luisteraars was het oneens met de stelling.

Zarayda belde over de stelling met Hilmar Mulder, de hoofdredactrice van de Grazia. Zij vindt het logisch dat foto’s voor glossybladen mooier worden gemaakt. “Er gaat geen foto het blad in dat niet door de fotobewerking heen gaat, in elk geval op het gebied van scherpte. Alleen het gevaar is dat de beeldbewerker doorslaat en op en geef moment niet meer ziet wanneer je iets mooier maakt of niet. Maar modefotografie ambieert niet de werkelijkheid vast te leggen. Als dat is wat je wilt, moet je zelf kiekjes maken.”

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F95517605"></iframe>
{/source}

Ook belde Zarayda nog met fotomodel, actrice en presentatrice Kim Kötter. Zij was het eens met de stelling. “Voor mijn werk als fotomodel snap ik dat het mooier is als mijn huid gladder wordt getrokken of mijn figuur strakker wordt gemaakt. Als directrice van de Miss Nederland organisatie is het soms ook irritant, want als meisjes zich opgeven, sturen ze gephotoshopte fotos en dan valt het wel eens tegen als je ze in het echt ziet. We vragen nu aan de meisjes foto’s die niet gephotoshopt zijn.”

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F95518600"></iframe>
{/source}

Facebook reacties

Maureen = eens en oneens
Natuurlijk is dat logisch. Wat onlogisch is hoe het kan dat vrouwen denken dat het realistisch is.

Bram Schoenmakers = oneens
Als ze lelijk zijn zonder photoshop zijn het geen modellen.

Stepan = eens
Photoshop komt altijd aan te pas - kunst is om het natuurlijk te houden en de kleine schoonheidsfoutjes weg te werken die we allemaal hebben.

Emel = oneens
Als er bij modellen Photoshop gebruikt kan worden, vind ik dat sporten ook pillen mogen slikken. Het is allebei valsspelen!
Ster advertentie
Ster advertentie