Naar homepage
FunX

Kickbokstalent Amira (10) blij met docu over haar leven: "Hij is heel leuk"

bron: Videoland / FunX
  1. Newschevron right
  2. Kickbokstalent Amira (10) blij met docu over haar leven: "Hij is heel leuk"

Amira 'The Wonder Girl' Tahri is pas 10 jaar oud en heeft al vier wereldtitels kickboksen op haar naam staan. Op Instagram heeft ze meer dan 100.000 volgers en krijgt ze regelmatig berichtjes van grote sterren als French Montana en Memphis Depay. Vanaf vandaag is de documentaire Amira over haar leven te zien op Videoland. Daarover vertelde ze meer in Start met Fernando.

Documentaire

Het 10-jarige kickbokstalent is al een grote naam voor zichzelf aan het maken in de vechtsportwereld. In de docu krijgen we een kijkje in haar dagelijks leven en zien we hoe het is om op zo'n jonge leeftijd al zo succesvol te zijn. Om als 10-jarige elke dag overal naartoe gevolgd te worden, was voor Amira niet niks. Daar moest ze in het begin heel erg aan wennen. Gelukkig raakte ze er gaandeweg steeds meer gewend aan en is ze nu helemaal blij met haar docu.

"Ik vind 'm heel leuk. In het begin was het nog wel even wennen dat ik zoveel gevolgd werd, maar daarna was het eigenlijk niet meer vervelend."

Passie

De passie voor kickboksen begon voor Amira door haar vader Younes Tahri die vroeger ook kickbokser was. Amira: "We keken thuis altijd naar de videobanden van mijn vader en toen vroeg hij of ik op kickboksen wilde. Toen zei ik: 'Ja!' Daarna gingen we naar de sportschool en toen vond ik het leuk." Met dat idee was Amira's moeder niet heel blij. Die had namelijk een heel ander plan uitgestippeld voor haar dochter. "Ze wilde me altijd op ballet zetten, maar dat is niet doorgegaan." Voor in de toekomst weet Amira al wat ze wil bereiken en dat heeft ook niets met ballet te maken: "Ik wil UFC champion worden."

De fame

Het kiezen voor kickboksen is uiteindelijk een succesvolle keuze geweest voor Amira die al vier wereldtitels op haar naam heeft staan. Met succes komt vaak ook de fame. Ze is zelfs zo beroemd dat mensen als French Montana haar DM's sturen op Instagram! "Hij vroeg of ik zijn bodyguard wilde zijn. Toen zei ik dat ik dat heel graag wilde en hebben we elkaar beter leren kennen."

Toch kent de fame soms ook zijn enge en lastige kanten. Iedereen wil vaak iets van je en dat kan soms angstaanjagend zijn. Dat maakte Amira tijdens de opnames van haar docu mee op het vliegveld in Marokko."Toen we onze bagage ophaalden, hoorde ik mensen 'Amira! Amira!' schreeuwen. In de documentaire zie je ook dat ik tegen mijn vader zeg: 'Ik durf het niet, ik vind het spannend.'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie