FunX

"Ik ga geen Nederlandse covers releasen"

  1. Newschevron right
  2. "Ik ga geen Nederlandse covers releasen"
Edsilia Rombley werd afgelopen vrijdag eerste in het SBS-6 programma De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen. Tijdens het programma zong ze het nummer ‘Zeg me niet dat het zo is’ van zanger Frank Boeijen Groep. "Ik heb dit liedje gekozen om het in een programma te zingen en dat het zo is uitgepakt vind ik te gek, maar ik ga niet nu allemaal Nederlandse covers maken. Dit is puur voor Kroonjuwelen. Ik ga verder met het album dat ik altijd al heb willen maken, een Engelstalige soulalbum," dat zei de zangeres vanochtend in Start.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F46664448&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Onzeker

Tijdens het kruisverhoor vertelde Edsilia dat Gladys Knight haar grootste voorbeeld is. "Gladys Knight heeft er voor gezorgd dat een diepe stem ook heel erg mooi kan zijn," vertelde Edsilia. Je kunt het je haast niet voorstellen - Ondanks haar prachtige stem vertelde ze in de ochtendshow van FunX dat ze soms toch onzeker was en is over haar stem. "Ik geniet wel van veel dingen als ik moet optreden maar ik kan af en toe nog denken dat mijn stem niet wil doen wat ik zeg. Het is maar een klein spiertje dus als je vermoeid bent of je bent niet lekker, dan zit je er mee," zei Edsilia in Start.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F46664684&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Exposure krijgen

In de ochtendshow sprak Fernando ook met Edsilia Rombley over Nederlandse muziekliefhebbers. "Het Nederlandse publiek vind ik best wel een moeilijk publiek." Volgens de zangeres zijn er veel potentionele nummers die niet de aandacht krijgen, die ze daadwerkelijk verdienen. "Je hoort soms nummers en talenten en dan denk je wauw man!" Uiteraard ligt het ook aan de media voegde de zangeres er aan toe. "Je moet exposure krijgen en dat heb je toch nodig."

Moederschap

Samen met haar man producer Tjeerd Oosterhuis heeft Edsilia Rombley de kleine Imaani ter wereld gebracht. Maar hoe bevalt het moederschap haar? "Ik vind moederschap een uitdaging, daar is geen handleiding voor." Vroeger deed Edsilia wat ze wou, stappen in de auto wanneer ze zin heeft, "maar nu is alles plannen."

Ook voelt mama Edsilia zich soms een beschermer door alles wat de afgelopen tijd gebeurt op straat. "Maar ik kan haar niet afschermen van de wereld." Fernando vroeg haar of het geen tijd is voor een tweede kind? "Het zou leuk zijn, maar ik ben nu al overspannen hoe dan?" zei de zangeres lachend.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F46664532&show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie