FunX

Ersin (28): "Eigenlijk ben ik een van de eerste vloggers van Nederland"

  1. Newschevron right
  2. Ersin (28): "Eigenlijk ben ik een van de eerste vloggers van Nederland"

"Als iemand mij vraagt wat voor werk ik doe, dan vraag ik wat ze het eerst willen horen. Mijn fulltime job is keukens verkopen, maar soms doe ik ook andere klusjes. Ik help vrienden met een reclamebureau en een trouwzaal, maar het leukste vind ik het filmen en monteren van bruiloftvideo's.

Al van jongs af aan heb ik een bovengemiddelde interesse in alles wat met beeld en geluid te maken heeft. Ik was eigenlijk een van de eerste vloggers van Nederland. Ik kocht mijn eerste echte camera ruim elf jaar geleden - een handycam - en liep daarmee rond in mijn eigen buurt, omdat ik door een ziekte niet veel mocht doen. Die legendarische beelden van de straat heb ik nog, maar ik heb ze nooit met anderen gedeeld. Er waren dus weinig mensen die wisten dat ik met camera's om kon gaan.

Mijn vrouw Cemile verklaarde mij altijd al voor gek dat ik nooit iets met beeld en muziek deed. Ik zat vroeger namelijk altijd in de kunst- en cultuurwereld. Bij het lokale buurthuis hadden we een muziekstudio opgericht die ik managede. Ik heb clips geregisseerd voor vrienden en daaruit bleek al snel dat ik inzicht had bij dit soort producties.

Vorig jaar kwam ik tijdens een bruiloft in contact met Salih van Salih Basoglu Wedding Photo & Video. Ik kende hem nog van vroeger, omdat ze een fotoshoot van mijn vrouw en mij hadden gedaan. Na een lang gesprek zei hij: "Waarom doe jij dit soort werk eigenlijk niet? Jij bent spontaan en je hebt er aanleg voor." Salih had mij nog nooit met een camera gezien, maar hij voelde blijkbaar dat ik dit kon en dat motiveerde mij op dat moment enorm.

Ik zal die ontmoeting met Salih nooit meer vergeten. Het was op een zaterdag en de maandag daarop hebben we serieus gesproken. Diezelfde avond heb ik een drone gekocht, een week later heb ik een camera gekocht en ik was ready. Ik wilde hem laten zien dat ik serieus was. Vervolgens ben ik een paar keer met hen meegegaan bij projecten als een soort stagiair en dat beviel mij enorm. Salih kreeg op een gegeven moment zo veel opdrachten binnen dat hij een tweede foto & video-team nodig had en daar ben ik onlangs aan toegevoegd. Muziek en beeld is mijn passie. Ik kan hier al mijn liefde in kwijt. En dat mag ik doen met een supergezellig en leuk team. Het voelt vaak niet als werk.

Het vergt natuurlijk wel wat van je leven als je naast een fulltimebaan ook nog een dag kwijt bent voor anders klusjes, maar mijn vrouw heeft daar ervaring mee. Cemile doet het zelf ook. Daarom is een gezamenlijke agenda essentieel binnen onze relatie. Eentje waarin we met hele grote letters "NIETS INPLANNEN! QUALITY TIME" zetten, zodat we die dag lekker voor onszelf houden. Lekker de dag beginnen met een gezamenlijk ontbijt buiten de deur en daarna alleen maar leuke dingen doen.

Ik vind filmen heel leuk, maar ik moet nog wel uitvogelen of ik dit ooit fulltime zou willen doen. Vrienden die ik ken, moeten echt moeite doen om werk en privé te scheiden omdat ze thuis ook video's aan het monteren zijn. Dat zie ik mezelf niet gauw doen. Weddingvideo's filmen en monteren vind ik oprecht heel leuk, maar ik wil het als hobby blijven zien."

- Ersin (28)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie