FunX

Chivv: "Veel mensen weten niet dat ik als dancehallartiest ben begonnen"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Chivv: "Veel mensen weten niet dat ik als dancehallartiest ben begonnen"

De kans is groot dat Chivv de zomer net wat aangenamer heeft gemaakt voor je met zijn hits Come Online en Henny op een Maandag. Ook voor de artiest zelf kon de zomer niet meer stuk na de geboorte van zijn dochter. Naast het feit dat hij volop geniet van het vaderschap, is de rapper zoals gewoonlijk hard aan het werk in de studio. Zo dropte hij gisteren zijn nieuwe track Tak Anga Mi. Zoals de titel al doet vermoeden, is het nummer vrijwel volledig in het Sranantongo. In de ochtendshow vertelde hij Fernando meer over zijn gloednieuwe single.

Chivv: "Veel mensen weten niet dat ik als dancehall artiest ben begonnen"

Dancehall-artiest

Chivv liet vorige week al een kleine teaser van Tak Anga Mi horen via Instagram en schreef dat hij de track zou droppen als mensen genoeg comments zouden droppen. Zo gezegd, zo gedaan, want sinds gisteren kunnen fans genieten van de zomerse tune. Vanochtend vertelde de rapper hoe het idee voor de single tot stand kwam. "Veel mensen weten niet dat ik als dancehall-artiest ben begonnen. Toen ik jonger was, zat ik in een band en kon ik al in het Surinaams rappen en zingen. Laatst zat ik in de studio met YoungbaeKansie en hij zei dat hij ooit een Surinaamse track had gedropt. Dat heb ik ook weleens gedaan, maar nooit echt volledig in het Surinaams. Dus toen ik de track aan het maken was, liet ik het op Snapchat horen en van het een kwam het ander."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Quote

Ik was al die tijd verliefd op haar, maar we begrepen elkaar niet.

Chivv

Praat met me

Met de single greep Chivv dus terug naar zijn roots, maar gezien het feit dat hij Aukaans spreekt, is het voor veel mensen wellicht onduidelijk waar hij precies over zingt. Hij legt uit dat de track over een dame gaat. "Ik zing over een dame die me voor de gek heeft gehouden. Ik was al die tijd verliefd op haar, maar we begrepen elkaar niet. Daarom zeg ik Tak Anga Mi, praat met me, om haar beter te begrijpen. Vandaar de titel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Steun aan Suriname

Tak Anga Mi kon op positieve reacties rekenen van onder andere Quincy Promes, die naast Youngboss Bakaa Boi ook een gastbijdrage levert op de track in het Sranantongo. Kort daarna besloot Chivv de track officieel uit te brengen, niet alleen voor de fans, maar ook om Suriname financieel te steunen. Zo worden alle opbrengsten van de track gedoneerd aan een Surinaamse instantie. "Tijdens de coronacrisis is het een beetje lastig om naar Suriname te gaan, dus het was niet mogelijk om Suriname te steunen zoals ik dat voorheen deed. Door de opbrengsten te doneren, kunnen we dat alsnog doen en daar ben ik wel blij mee."

Talenten uit Suriname

Los daarvan houdt Chivv ook de muziekscene in Suriname nauw in de gaten. Zo werkte hij voor Tak Anga Mi samen met Youngboss Bakaa Boi die momenteel hard gaat in het land, maar wellicht volgen er snel meer samenwerkingen met Surinaamse artiesten. "Ik ken veel artiesten die daar wonen. Als ik daar ben ga ik altijd wel naar de studio en wie weet doe ik dit jaar nog iets geks. Sowieso check ik Suriname 100 procent"

Ster advertentie
Ster advertentie