FunX

Laila Gastvrouw: ''Elke bruiloft is uniek, het is altijd voor iemand de mooiste dag van zijn leven.''

  1. Newschevron right
  2. Laila Gastvrouw: ''Elke bruiloft is uniek, het is altijd voor iemand de mooiste dag van zijn leven.''

Laila Gastvrouw, dat is de bedrijfsnaam van Laila Boujemaou. De onderneemster is echter veel meer dan dat: naast gastvrouw is ze namelijk ook weddingplanner en lanceerde ze haar eigen feestapp. Laila schoof aan bij Sander in WorX om te vertellen over haar bijzondere baan.

Bruidszaak

Laila's liefde voor bruiloften begon al heel vroeg. In 2008 had de onderneemster haar eigen bruidszaak. Daar kwam ze erachter dat er veel meer nodig was dan alleen de juiste jurk.

''Mensen vroegen om hulp, dus toen besloot ik weddingplanner te worden. In de Marokkaanse branche was er nog niet echt een ceremoniemeester.''

Uniek

Laila is zelf getrouwd, maar ook op honderden bruiloften van andere koppels geweest. Toch wordt haar werk nooit eentonig: ''Elke bruiloft is uniek, het is altijd voor iemand de mooiste dag van zijn of haar leven.'' Ze voelt zich altijd heel erg betrokken bij iedereen die aanwezig is op zo'n bruiloft.

''Niks is mij teveel gevraagd. Ik zeg nooit: sorry, dat is mijn taak niet.''

Draaiboek

FunX-reporter Laila ging met haar naamgenootje mee naar een bruiloft. Alle koppels zijn anders, dus moet de bijzondere dag ook telkens op een andere manier voorbereid worden. Daarom heeft Laila altijd een draaiboek bij zich, waar alles duidelijk in staat.

''Dit mapje laat ik nooit los. Hier staat alles in wat ik met het bruidspaar heb afgesproken.''

feestapp

Laila ontwikkelde een eigen app, speciaal voor Marokkaanse feesten: Laila's PWG app. Het is een verzamelpunt met diensten voor allerlei feesten, niet alleen trouwfeesten. Vanuit de app kun je gemakkelijk diensten bellen, mails schrijven en adressen vinden.

''Het is de eerste feestapp in de Marokkaanse branche. Mensen houden van gemak en dat wou ik ze graag geven.''

Words of Wisdom

Zoals elke week eindigt de Uitblinker van de Week met zijn Words of Wisdom. Ook Laila heeft een tips voor mensen die zich afvragen: hoe bereik je wat je wilt?

''Leef je droom. Een droom kan een droom blijven, maar je kan het ook werkelijkheid maken. Ik doe van alles, maar ik doe het omdat ik het heel graag wil.''

Ster advertentie
Ster advertentie