FunX

De Invasie van Negativ en Keizer bij FunX

  1. Newschevron right
  2. De Invasie van Negativ en Keizer bij FunX
Na Rappers in de Sneeuw zitten Negativ en Keizer in het nieuwe programma De Invasie, dat vanavond om 21.25 uur te zien is op Nederland 3. Daarin gaan ze met onder andere Brownie Dutch, Kleine Viezerik, Mr. Polska, Murda Turk, RBdjan en Kempi een dorp twee dagen lang verkennen en vervolgens een lied over schrijven. Hun eerste gedachte bij het Limburgse dorpje Thorn: “Het is hier wit, het is hier witter dan wit, het leek op sneeuw. Benito was de enige donkere meneer daar en dan komen wij daar binnen, heel groepje ongeregeld. Het hele dorp stond op zijn kop,” aldus Nega.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/jjxLC7jon40" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Rappers op TV

Dat rappers uit Nederland steeds meer richting de televisie trekken is geen geheim meer. Negativ zegt in Start zelfs dat hij liever een Gouden Kalf wint dan een gouden plaat. "Muziek doe ik nu al 10 jaar en acteren begint nu echt lekker te lopen voor mij." Ook Keizer is binnenkort vaker te zien op televisie. Hij gaat namelijk meedoen aan het programma Killer Karaoke dat vanaf donderdag 16 mei te zien is op RTL5. Doel van het programma is te blijven zingen, terwijl er allerlei extreme, komische en pijnlijke dingen gebeuren. “Je wordt gedropt in een bak met slangen of moet over cactussen lopen,” geeft Keizer als voorbeeld. Ook Ferry Doedens, Danny Froger en Curt Fortin maken hun opwachting in het nieuwe programma.

CritiX

Rappers maken muziek, dus is de televisie wel de weg die ze moeten inslaan? Horen rappers niet gewoon lekker op het podium thuis in plaats van op televisie? Daar gaat de Critix-stelling van vandaag over: 'Rappers horen op het podium, niet op tv'. Negativ vindt het juist goed dat rappers vaker op tv te zien zijn: “Ik denk dat Hilversum rappers eindelijk serieus neemt. Wie had ooit gedacht dat Kleine Viezerik omarmt zou worden door de TROS?”



Nieuwe muziek van Negativ

Nega acteert en presenteert, maar hij is vooral bekend als rapper. Het was een tijdje stil rondom hem, maar daar komt snel verandering in. Binnenkort gaat namelijk een track van Negativ en Phatt in première op FunX. "Het nummer is er al een tijdje, maar ik wachtte op het goede moment om het uit te brengen. Soms maak je een liedje en dan weet je dat hét heeft." Voordat het zo ver is releast Nega aanstaande maandag een documentaire die hij samen met Puna heeft gemaakt.

Keizer - Wacht Op Me Album

Fans van Keizer kunnen achterover leunen, want binnenkort komt er weer nieuwe muziek aan. Zo liet hij vanochtend een snippet horen van zijn nieuwe single 'Wacht Op Me Album'. De videoclip is eigenlijk al opgenomen, maar de release laat nog even op zich wachten: "Een deel van de clip moet veranderd worden voor technische redenen. We hebben nog een paar shots nodig en dan is het goed."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F91244960&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Hoe Duur Was De Suiker

Negativ is net terug uit Zuid-Afrika. Hij was daar voor de opnames van 'Hoe Duur Was De Suiker?', een film waarin hij alleen Surinaams spreekt. Nega speelt de rol van slaaf Caesar, die de vriend is van de hoofdrolspeler. Hij heeft zich flink ingeleefd in zijn karakter, maar niet door het boek waarop de film gebaseerd is te lezen. "De film loopt anders dan het boek van Cynthia Mc Leod. Ik heb het boek niet gelezen omdat ik niet op een andere mindstate gebracht wilde worden."

Negativ & Keizer - FunX interview

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F91238011%3Fsecret_token%3Ds-Tkk9T"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie