FunX

Dilemma: Mijn pestkop van vroeger wil nu met me daten!

  1. Newschevron right
  2. Dilemma: Mijn pestkop van vroeger wil nu met me daten!

Zoals elke woensdag bespreekt Fernando jouw dilemma's op het gebied van de liefde in Start. Sabrina ging vorig weekend naar een huisfeestje en kwam daar de jongen tegen die haar vroeger pestte. Ze raakten aan de praat en hebben het over het incident gehad. Hij bood zelfs zijn excuses aan. Een paar dagen later vroeg hij haar of ze met hem op date wil. Maar kan ze hem nog wel vertrouwen? FunX-luisteraars geven advies.

vergeten en vergeven?

Fernando kreeg vooral appjes van adviseurs die haar afraden om met deze "klootzak" op date gaan. Toch zijn er ook twee luisteraars die vinden dat de pestkop een tweede kans verdient.

Roy bijvoorbeeld. Hij vindt het niet raar dat de pestkop jaren later spijt heeft van zijn daden. "Op de middelbare school heb je nu eenmaal een leeftijd dat je wordt meegesleurd in dingen." Roy heeft dan ook alleen maar respect dat de jongen zijn excuses heeft aangeboden.

"Hij heeft veel schade aangericht en dat is niet goed te praten, maar hij is in ieder geval man genoeg om te zeggen dat het hem spijt. Die man heeft ballen!"

Ervaringsdeskundige

Ook Yasmine vindt dat Sabrina hem een kans moet geven. En zij kan het weten, want zij is zelf al negen jaar samen met haar pestkop! Ze is getrouwd en heeft twee kinderen met hem.

"Ik was 16 toen hij mij pestte. Ik was dik en niet op mijn mooist in mijn pubertijd. Bij hoger onderwijs kwam ik de jongen weer tegen, maar toen zag ik er al heel anders uit."

Yasmine geeft eerlijk toe dat het altijd een gevoelige kwestie zal blijven, maar hun band is nu zo sterk dat het allang niet meer draait om gewicht.

Keuze

Na alle advies heeft Sabrina een conclusie getrokken. Ze gaat hem een kans geven! "Praten kan nooit kwaad." En mocht het niet leuk met hem zijn, dan kan Sabrina altijd nog afhaken.

Ster advertentie
Ster advertentie