FunX

"2013 wordt een spannend game jaar"

  1. Newschevron right
  2. "2013 wordt een spannend game jaar"
Gameking JJ is ervan overtuigd dat 2013 een goed game jaar gaat worden. De Gamekings crew is er voor 99,9% van overtuigd dat er nieuwe spelcomputers worden aangekondigd. JJ verwacht dat tijdens de grote E3 gamebeurs in mei dat zowel Sony als Microsoft hun nieuwe console gaan demonstreren. Voor de nieuwe XBox verwacht hij augmented reality brillen, besturing via een tablet en nieuwe online functies. "Het is ontzettend spannend. Het is toch wel een hoogtepunt dit jaar voor ons allemaal. Één keer in de vijf/zes jaar dan komen die nieuwe consoles en dat is echt kicke," aldus de game journalist.

Triple A games
Naast de aankondiging van nieuwe consoles staan er ook een groot aantal triple A titels in de planning. Met name tussen februari en april komen er hoogstaande titels uit: Gears of War: Judgement, Simcity, Crisis 3, Luigi's Mansion: Dark Moon, Tomb Raider, Bioshock Infinite, Aliens: Colonial Marines, Dead Island, God of War: Ascension, Dead Space 3 en Metro Last Light. Normaal gesproken zijn oktober/november de maanden waarbij de meest grote titels worden gelanceerd. Volgens JJ is dit verschoven naar maart omdat de meeste mensen in november toch voor de nieuwe Call of Duty en Fifa gaan.

Keuze
"Dit zijn wel dermate goede titels, daar wil je niet tussen gaan kiezen. Wat je zult zien is dat een aantal titels zullen gaan pieken, maar een aantal titels zullen ook nog in juni en juli goed verkopen. Mensen gaan het gewoon meer spreiden en toch die titels binnenhalen." De grootste game van het jaar 'GTA V' wordt waarschijnlijk in mei uitgebracht. Daar durft volgens JJ niemand naast te gaan zitten. In mei wordt wel nog een grote nieuwe game uitgebracht; The Last of Us. Deze exclusieve PS3-game is ontwikkeld door de makers van Uncharted; Naughty Dog.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F73588731&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie