FunX

John Leerdam geschokt door moord Helmin Wiels

  1. Newschevron right
  2. John Leerdam geschokt door moord Helmin Wiels
De Curaçaose politicus Helmin Wiels is zondagavond doodgeschoten. Hij was de leider van de grootste regeringspartij van het eiland, namelijk Pueblo Soberano.

Wiels werd al enige tijd bedreigd vanwege zijn omstreden politieke opvattingen en stond daardoor onder beveiliging. Gisteravond had de 54-jarige politicus besloten om zonder zijn beveiligers naar het strand van Marie Pompoen te gaan. Daar werd Helmin door twee mannen neergeschoten.

John Leerdam
In FunX Start werd met oud-politicus John Leerdam (PvdA) gebeld om over dit onderwerp te praten. Leerdam, zelf afkomstig van het eiland, heeft de hele nacht het nieuws over dit incident gevolgd.

Vreselijk
Ondanks dat Leerdam het op verschillende politieke standpunten niet eens was met Wiels, vindt hij het vreselijk wat er is gebeurd: "Niemand heeft het recht om iemand het leven te ontnemen." John is van mening dat er nu op de toekomst van het eiland moet worden gefocust. "Laat het een les voor ons zijn dat we het niet op deze manier te laten afleiden. We moeten elkaars handen vasthouden en zorgen dat we het land een tweede kans geven om naar een goede toekomst te gaan", aldus de oud-politicus.

Speculaties
Hij vindt het niet goed om te gaan speculeren wie Helmin Wiels heeft vermoord en waarom diegene dat heeft gedaan: "Als je kijkt naar Pim Fortuyn, iedereen dacht dat het een Marokkaan was terwijl dat helemaal niet het geval was. Het kan komen uit een onverwachte hoek."

Condoleances
Tot slot wilde Leerdam familieleden, kennissen en partijgenoten condoleren met het verlies van Wiels. "Dit is niet de weg om in te slaan", aldus Leerdam.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F90957538"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie