FunX

Nederlandse producer Young Kio (19) scoort nummer 1-hit in Amerika met Lil Nas X

foto: Instagram: youngkio_
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse producer Young Kio (19) scoort nummer 1-hit in Amerika met Lil Nas X

Als je als 19-jarige Nederlandse producer een nummer 1-hit scoort in Amerika, dan weet je dat je lekker bezig bent. Kiowa uit Purmerend, a.k.a. Young Kio, is de producer achter de hit Old Town Road van Lil Nas X. En die track gaat momenteel behoorlijk hard! In Start met Fernando vertelt Young Kio hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen.

beats shoppen

Young Kio maakt de beats gewoon thuis, op zijn zolderkamer. Die verkoopt hij vervolgens via een webshop voor beats waar hij zijn marketing vooral richt op Amerikaans artiesten. En dan kan het dus zomaar zijn dat Lil Nas X je project koopt en die gebruikt voor zijn track. Kiowa verdient hier ondertussen zoveel geld mee, dat een bijbaantje niet nodig is. Dat ondernemen zat er bij hem al vroeg in: "Voordat ik deed, was ik een designer. Toen was ik echt jong, 13 jaar ofzo. Toen verkocht ik ook al mijn designs online."

Young Thug

De jonge producer vertelt dat hij nu getekend is en van plan is om de komende tijd veel in Amerikaanse studio's door te brengen. Zijn favoriete artiest Young Thug heeft hij in ieder geval al weten te strikken. Volgende week komt er namelijk een track van hem uit op een van Kio's beats!

Old Town Road is deze week de drive-by tune van Giorgio en Vanessa en hoor je dus heel de week voorbijkomen in Turn Up!

Ster advertentie
Ster advertentie