FunX

Latu: "Door corona wilde ik bijna stoppen met muziek maken"

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Latu: "Door corona wilde ik bijna stoppen met muziek maken"

Latu is al jaren lekker bezig in de scene en daarom is ze dit jaar dan ook genomineerd voor een FunX Music Award in de categorie Best DJ. Ze was te gast in de FunX Music Awards Avondshow en vertelde hoe belangrijk deze allereerste nominatie was voor haar muziekcarrière.

Gedacht aan stoppen

"Het voelt als een bedankje voor al die jaren dat ik zo hard heb gewerkt. Het is gewoon een blessing", vertelt een gelukkige Latu over haar nominatie. Die nominatie kwam overigens als geroepen, want in de afgelopen tijd heeft ze overwogen om heftige keuzes te maken. "Door de coronatijd was dit het lichtpuntje dat ik nodig had. Ik heb gedacht van: moet ik wel verder gaan met muziek? Ik ben niet gevaccineerd, dus ik kan niet reizen en ik kon in Nederland ook veel. Nu heb ik weer nieuwe motivatie. Deze nominatie was het beste wat me kon overkomen."

'Beledigd'

Latu's nominatie was niet geheel onverwachts. Vorig jaar sprak ze met Wef in de FunX studio. "Ik was beledigd dat ik toen niet genomineerd was voor de FMA's. Dus ik zei tegen Wef: 'Volgend jaar kom ik voor je.' En je ziet het", zegt ze.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blunders

Om Latu nog ietsjes beter te leren kennen, speelde Nordin samen met haar het spel 'Eerste vs. Laatste keer'. Zo vroeg Nordin haar onder meer wanneer de eerste en laatste keer was dat ze een blauwtje liep. "De eerste keer was toen ik wat jonger was. De laatste keer? Weet je wat het is, ik loop niet zo vaak blauwtjes omdat ik al helemaal niks durf. Ik had laatst wel wat met iemand, maar uiteindelijk ging ze terug naar haar ex. Dat is ook wel een blauwtje lopen, ja."

Nordin vroeg Latu ook naar haar eerste en laatste blunder die ze maakte als dj. Iets wat haar vaak gebeurt, is misschien de grootste nachtmerrie van iedere dj. "Ik heb heel vaak dat mijn usb crasht", vertelt ze. "De eerste keer had ik er maar eentje bij me. Alles viel stil en daar stond ik dan. Daarom neem ik nu ook vijf extra usb's mee naar een boeking, want ik wil niet voor schut staan."

Schokkend spel

Er werden nog meer spelletjes gespeeld. Zo ging Latu nog de strijd aan met Fadim Kurt tijdens het 5 Seconds-spel. Fout antwoord of geeft je tegenstander het goede antwoord? Dan krijg je een schok! Check de beelden hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie