FunX

Broers Mo en Ayoub maken docu over zoektocht naar identiteit Killer Kamal

foto: YouTube: vpro
  1. Newschevron right
  2. Broers Mo en Ayoub maken docu over zoektocht naar identiteit Killer Kamal

Wie is Killer Kamal? Die vraag houdt nog altijd veel mensen bezig. De controversiële en geheimzinnige Nederlands-Marokkaanse rapper uit Woensel heeft nooit zijn gezicht laten zien en over zijn identiteit bestaan allerlei theorieën. De een denkt dat het producer en regisseur Teemong is, de ander denkt weer heel iets anders. Broers Mo en Ayoub Jouhri gingen op onderzoek uit in de docu Making a Mocro. Mo vertelde daar meer over aan Sander.

Fascinatie

Mo en Ayoub zijn van Marokkaanse afkomst en zijn al jaren gefascineerd door Killer Kamal. Zo is de rapper volgens Ayoub 'de stem van een grote groep ongehoorde jongeren'. Mo vindt daarentegen dat Killer Kamal 'een verdraaid beeld schetst van Nederlandse Marokkanen'. Om te ontdekken wat Killer Kamal precies wil zeggen met zijn muziek gaan Mo en Ayoub op zoek naar hem.

Maar het gaat veel verder dan een zoektocht naar de identiteit van Killer Kamal. "Het gaat ook vooral over wat het betekent om een Marokkaan in Nederland te zijn", vertelt Mo. "Als je als 'Mocro' opgroeit, groei je natuurlijk op met heel veel vooroordelen. Die hoeven niet altijd waar te zijn. Samen gaan we eigenlijk op zoek naar wat die vooroordelen in onze levens betekenen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onthulling

In de docu gaan de twee broers in gesprek met verschillende mensen die hen meer kunnen vertellen over Killer Kamal. Zo spreken ze onder meer met Ouassima, die de rapper in 2017 wist te interviewen. Ook proberen ze Teemong te spreken, de producer en regisseur van Killer Kamal waarvan de identiteit ook niet bekend is. Mo en Ayoub spreken daarnaast met Negativ, die jaren terug beef had met Killer Kamal, en nu met een opmerkelijke onthulling komt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie