FunX

Joel Goudsmit (Clubjudge) gaat altijd af op zijn intuïtie

  1. Newschevron right
  2. Joel Goudsmit (Clubjudge) gaat altijd af op zijn intuïtie
Na een half jaar op de Hogere Hotelschool wist Joel Goudsmit (25) dat hij liever voor zichzelf wilde beginnen dan elke dag ‘hotelletje te spelen’. Hij zette Clubjudge op, een keurmerk voor discotheken dat in zes jaar is uitgegroeid tot een bedrijf met 35 medewerkers. Naast Clubjudge heeft Joel ook een online uitgaanscommunity: Betribes.com. Hiervoor zocht hij een contentmanager die zijn team kan versterken.

Voordat Joel zijn clubkeurmerk kon laten patenteren, ging er twee en een half jaar voorbij. Er kwam meer bij kijken dan hij in eerste instantie had gedacht. De eerst gekeurde club was de Escape in Amsterdam, sindsdien zijn alle disco’s in Nederland al onder de loep genomen en heeft Joel een boek uitgebracht met de honderd beste clubs van ons land.

Ook in België en Duitsland bestaat zijn keurmerk inmiddels, maar welke landen nog op zijn verlanglijst staan om te keuren, vertelde Joel op zondag 7 november in Hi5. Hij nam ook een vacature mee waarop live in de uitzending gesolliciteerd kon worden. Of luisteraar Youri door Joel geschikt bevonden is, hoor je hieronder.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201011071700.wma{/wmaremote}

On-air sollicitatietips aan Youri (sollicitant)
Sollicitatiedeskundige Dorothé gaf Youri als tip dat hij naast een vlotte babbel ook moet zorgen voor een goede onderbouwing van zijn antwoorden. Je goede voorbereiden betekent niet alleen vertellen waarom je de organisatie leuk vindt, maar ook waarom jij geschikt bent voor de functie. Licht jouw toegevoegde waarde voor een organisatie toe, want per slot van rekening wil je dat ze jou uit de hele stapel uitkiezen.

On-air sollicitatietips aan Joel Goudsmit (werkgever)
Lees het CV van de sollicitant goed door en zoek 'haakjes' voor de onderwerpen waar je over wilt praten. Kijk bij het lezen van het CV naar de opbouw en consistentie. Vraag in het gesprek bijvoorbeeld naar onderbrekingen bij opleiding of werkgevers, iets wat niet slecht hoeft te zijn als er een goede reden achter zit.
Stel vragen als "Wat is je passie?" en "Waar ben je goed in?" en vraag de sollicitant dit toe te lichten met een voorbeeld uit zijn of haar eigen leven/ervaringen. Stel verder maar één vraag tegelijkertijd, want voor een sollicitant is het anders verwarrend. Ook heeft het als gevolg dat één van je vragen niet beantwoord wordt.

Ster advertentie
Ster advertentie