FunX

Van de Ven zenuwachtig voor Haantjes première

  1. Newschevron right
  2. Van de Ven zenuwachtig voor Haantjes première
Schrijver Kluun’s bestseller Haantjes is door Dennis van de Ven bewerkt tot een vlammend theaterstuk. Regisseur Dennis was vanochtend te gast in Start om te praten over het ontstaan van het theaterstuk dat 29 oktober in première gaat in het DeLaMar theater.
Het boek van Kluun gaat over twee jongens in de reclamewereld die denken dat ze een geweldig idee hebben voor gaygames, maar dat blijkt moeilijker dan ze dachten. De try-outs van het theaterstuk Haantjes zijn in volle gang en nog steeds worden er aanpassingen in het stuk gemaakt. Dennis geeft aan dat hij naarmate de première dichter bij komt, steeds zenuwachtiger wordt. Ook vertelt de regisseur dat in dit theaterstuk de vriendschap tussen de twee hoofdpersonen meer op de voorgrond staat, dan in het boek.

Regie

Dennis van de Ven werd door producent Bastiaan Ragas gevraagd om Haantjes te regisseren. "We kenden elkaar al een tijdje. We hadden meer gesprekken gehad over theater in het algemeen. (..) Stap één was dat hij mij vroeg voor het script en terwijl wij daarmee bezig waren vroeg hij eigenlijk in een adem: Zou je het niet willen regisseren?" Dennis had al een tijdje niet meer geregisseerd, maar toch werd hem de kans gegeven aan dit project te werken. "Bas is iemand die het experiment niet schuwt en mij in die zin mij deze kans gegeven heeft," aldus Dennis van de Ven.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F64486720&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Dennis is onder andere bekend van de groep JURK!, die hij samen met zijn beste vriend Jeroen van Koningsbrugge vormt. Ze waren beide ook verantwoordelijk voor het sketchprogramma Draadstaal. Tijdens Start vertelde Dennis hoe de samenwerking met Jeroen tot stand is gekomen en dat hij zonder hem niet zo ver zou zijn gekomen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F64485017&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie