Naar homepage
Artist of the Month

Ondanks vooroordelen en coronastruggles blijft Brooklyn met lekkere tunes komen

  1. Newschevron right
  2. Ondanks vooroordelen en coronastruggles blijft Brooklyn met lekkere tunes komen

Bij FunX staan niet alleen rappers in de spotlights. Ook dj's en producers zijn verantwoordelijk voor lekkere tunes en verdienen dus de titel Artist of the Month. Wat dacht je van de Almeerse Brooklyn? Zijn nieuwste tune Arriba met Kelly Ross en K-Liber bezorgt je gegarandeerd zomervibes, óók als je binnen in quarantaine zit. Tijd om de man behind the wheels wat beter te leren kennen.

Naam: Merijn
Leeftijd: 28
Woonplaats: Almere
Hoe lang maak je al muziek? Ongeveer zeven jaar. Sinds vier jaar draai ik zelf en sinds twee jaar breng ik muziek uit op Spotify.
Omschrijf je sound in één woord: Dat is best wisselend. Mijn nieuwste track is meer latin/moombahton, maar over het algemeen zijn het wel romantische nummers. Het gaat altijd over liefde en is toegankelijk voor iedereen.
Waar haal je inspiratie vandaan? Uit mijn eigen liefdesleven, maar niet alles is echt. Soms is het ook gewoon random, dan zit je bij elkaar en vertelt iedereen ervaringen. Iedereen heeft wel dingen meegemaakt, maar je komt er niet altijd achter wat echt is.
Wie of wat staat er momenteel bij jou op repeat? Nederlandse urban tracks. Vooral Architrackz en Bryan Mg. En als ik alleen in de auto ben luister ik 90's r&b.
Hoe breng jij je zaterdagavond door? Normaal gesproken maak ik me dan klaar voor de boekingen en haal ik daarna wat vrienden op. Dan komen we tegen half zeven 's ochtends pas weer thuis. Op dit moment is zaterdagavond hetzelfde als een dinsdagavond.
Waar wil je sowieso ooit nog optreden? Ik denk toch wel Miami Ultra of Coachella. Echt die grote dingen.
Met wie wil je ooit nog samenwerken? Sowieso Justin Bieber.
Waar ben je het meest trots op? Ik probeer mezelf elke release te overtreffen qua streams. Ik ben nu twee jaar bezig. Mijn eerste nummer begon met 190.000 streams en m'n beste heeft er nu 520.000. Elke keer is het hoger. Zolang dat blijft, zie ik veel potentie. Dus dan moet je gewoon blijven doorgaan.
Waar sta je over vijf jaar? Ik hoop dat ik dan op alle grote festivals in Nederland sta, zoals Mysteryland en Latin Village. Gewoon het level dat Dyna of Freddy Moreira hebben bereikt. En natuurlijk is het buitenland ook altijd een droom.

"Je kan net zo hard gaan met een onbekende artiest. Dat is al wel bewezen."

Temptation Island
Fans van realityprogramma's herkennen Merijn waarschijnlijk van zijn deelname aan Temptation Island in 2017. Toen kijkers erachter kwamen dat hij dj was, kreeg hij vaak het verwijt mee te hebben gedaan om bekend te worden. "Ze zeiden dat, maar het seizoen voor dat van ons was niet zo bekend. Het was pas het onze dat echt ontplofte. Dat was echt niet meer normaal."

Er zitten volgens hemzelf voor- en nadelen aan zijn televisieoptreden: "Je wordt er bekender door, dus meer clubs gaan je boeken. Maar het nadeel is dat mensen denken dat je daarna pas bent gaan draaien." Dat vooroordeel probeert hij al een tijdje de wereld uit te helpen. "Het blijft lastig." In zijn directe omgeving zijn er gelukkig genoeg vrienden en collega's die weten hoe lang hij al bezig is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DM naar K-Liber
Samenwerken met andere artiesten lukt niet zomaar, maar in het geval van Arriba gebeurde dat spontaan. Brooklyn vroeg K-Liber gewoon via een Instagramberichtje of ze de track voelden en dat was het geval. Het resultaat is dat hij nu samenwerkt met artiesten op wie hij vroeger zelf los ging tijdens schoolfeesten. Maar zo makkelijk gaat het niet altijd: "Ik heb wel volgers, maar zit nog niet zolang in de muziek. Je moet echt mensen tegenkomen. Een dm'tje sturen werkt niet echt. Artiesten zijn heel erg op zichzelf. Ze kennen je niet en zeggen dat ze het gaan checken, maar dan hoor je er soms niks meer van."

Merijn vertelt dat hij ook veel met onbekende artiesten probeert te werken. "Die zijn heel gretig en er zit veel goed talent tussen. Ze hebben veel creatieve ideeën, omdat ze nog niet zoveel hebben uitgebracht."

AANPOTEN TIJDENS DE CRISIS

Als dj is de coronacrisis net als voor veel anderen een lastige tijd. Geen feestjes betekent namelijk ook geen boekingen. "Een hoop inkomsten komen gewoon uit het draaien. Het is nu wel echt aanpoten en alle euro's bij elkaar sprokkelen", geeft Merijn eerlijk toe. Gelukkig is hij creatief en ook druk bezig met andere manieren om actief te blijven. En ondertussen blijft hij natuurlijk werken aan nieuwe muziek.

"Liedjes die het hardst gaan, zijn vaak het meest simpel. Ik probeer wel echt muzikalere nummers naar buiten te brengen, maar sommige zijn gewoon catchy. Zo was 'Glijbaan' meer voor de grap. Zo van: gaat dit harder dan een muzikale tune?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ARTIST OF THE MONTH

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens. Je vindt de tracks van alle Artists of the Month terug in de Support Your Locals-playlist op Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie