Artist of the Month

Rappers staan in de rij om samen te werken met de Almeerse Roxy Rosa

  1. Newschevron right
  2. Rappers staan in de rij om samen te werken met de Almeerse Roxy Rosa

De Almeerse Roxy Rosa is Artist of the Month en dat is niet zonder reden. Deze 17-jarige zangeres is namelijk klaar om de boel over te nemen! Rappers staan in de rij om met haar samen te werken, maar op haar nieuwste tune Niet Nodig met Défano Holwijn maakt ze duidelijk ze zich ook prima redt zonder boys. Binnenkort komt Roxy's debuut-EP uit, dus het is de hoogste tijd om haar alvast wat beter te leren kennen.

Naam: Roxy Rosa
Leeftijd: 17
Woonplaats: Almere
Hoe lang maak je al muziek? Tussen de twee en drie jaar.
Omschrijf je sound in één woord: Uniek
Waar haal je inspiratie vandaan? Van de mensen om me heen, van producers en van dingen die om me heen gebeuren.
Wie of wat staat er momenteel bij jou op repeat? Ik luister veel naar mijn eigen tracks om mezelf te ontwikkelen, maar ik luister ook veel Roddy Ricch en Cardi B.
Tegen welke artiesten kijk je op? Rody Ricch, Chivv en Frenna. Zij doen dingen waar ik verbeterpunten in zie. Het type muziek dat zij maken, is waarin ik mezelf wil ontwikkelen.
Hoe breng jij je zaterdagavond door? Als ik niet in de studio ben, gewoon lekker thuis op de bank.
Wat eet je tijdens een goede studiosessie? Kapsalon of pizza!
Waar wil je ooit sowieso nog optreden? WOO HAH! Festival
Waar ben je het meest trots op? De connecties die ik heb opgebouwd en de streams die ik behaald heb. En hoe ik steeds bekender ben geworden.
Waar sta je over vijf jaar? Ik hoop dat ik dan een van de grootste vrouwelijke artiesten in Nederland ben. En dat ik zelfstandig ben en mijn dingen op orde heb. Zo wil ik graag op mezelf wonen. Maar binnen de muziek wil ik dan echt op het toppunt van mijn carrière zijn.

"Ik wil mensen inspireren en laten zien wat ik kan. Ik wil dat mensen luisteren naar mijn stem, mijn tekst horen en daar dan bewondering voor hebben."

Zelfverzekerder

Roxy is geen onbekende van FunX. Een jaar geleden was ze als Artist of the Week te gast in Jouw Stad, Ouassima zocht haar al eens op in de studio en onlangs kwam ze een sessie killen bij Youssef en Nordin. In al die tijd is ze naar eigen zeggen flink gegroeid. Zo hebben de studiosessies met grote artiesten van afgelopen jaar haar een stuk zelfverzekerder gemaakt. "Ze zeiden: 'Je bent gewoon hard en je moet geloven in jezelf.' En dat heeft me echt geholpen".

Ontdekt door mama

Dat Roxy Rosa zoveel support van andere artiesten krijgt, is voor haar heel bijzonder. Een paar jaar geleden zat ze namelijk nog op haar kamer liedjes te schrijven, om die vervolgens op Instagram te posten. "Ik keek echt op naar die artiesten."

Dat ze serieus in de muziek is gedoken, is trouwens deels te danken aan haar moeder, die een grote steun voor haar is. Zij is degene die de zangeres in haar naar boven heeft gehaald. "Vroeger was ik eerst altijd aan het voetballen. Op een gegeven moment gingen we heel veel X-Factor kijken en toen zei m'n moeder: 'Volgens mij kan jij wel zingen. Zing eens een stukje!'", vertelde ze eerder tegen FunX.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Man of vrouw, ik ben gewoon artiest'

Dat vrouwelijke artiesten wat minder goed vertegenwoordigd zijn in de urban scene is een feit, maar Roxy is daar niet zoveel mee bezig: "Om eerlijk te zijn ben ik vooral bezig met mijn eigen ding. Mensen hechten heel veel waarde aan vrouwelijke of mannelijke artiesten en hebben daar een mening over, maar in plaats van dat ik mijn tijd verspil aan wat mensen denken, ben ik gewoon lekker muziek aan het maken." En die muziek komt er snel aan, want haar EP komt naar verwachting in april uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ARTIST OF THE MONTH

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens. Je vindt de tracks van alle Artists of the Month terug in de Support Your Locals-playlist op Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie