Video

Roxy Rosa is klaar om over te nemen: "We hebben die boys niet nodig!"

  1. Newschevron right
  2. Roxy Rosa is klaar om over te nemen: "We hebben die boys niet nodig!"

Roxy Rosa is een dame om in de gaten te houden! Nadat ze miljoenen streams pakte met haar tracks met Chivv en Djaga Djaga, gaat ze ook solo superhard. Ouassima zocht de 17-jarige zangeres op in de studio in Amsterdam om te checken wat we dit jaar van haar kunnen verwachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik ben heel kritisch naar mezelf. Ik kan best wel goed horen of iets hard is of juist niet zo lekker klinkt."

Gescout door mama

Roxy Rosa doet veel op eigen kracht: ze bedenkt en schrijft al haar nummers zelf. Wel krijgt ze veel support van het label waar ze bij aangesloten is: OJFam. Ook haar moeder is een grote steun en inspiratiebron voor haar. Roxy vertelt dat zij ook degene is die de zangeres in haar naar boven heeft gehaald: "Vroeger was ik eerst altijd aan het voetballen. Op een gegeven moment gingen we heel veel X-Factor kijken en toen zei m'n moeder: 'Volgens mij kan jij wel zingen. Zing eens een stukje!'"

'We hebben die boys niet nodig!'

Al snel kwamen haar ouders erachter dat er een gouden keeltje in de familie zat en zo belandde Roxy Rosa uiteindelijk in de studio. Daar is ze nu hard bezig met haar eerste EP, die later dit jaar uitkomt. En ze is niet bang om daarop wat girlpower te laten horen. "Er komt een track uit waarin ik aangeef dat we die boys niet nodig hebben", vertelt ze Ouassima. Haar ambities voor komend jaar? "Ik wil dat meer mensen luisteren naar mijn muziek, puur zodat meer mensen dan begrijpen wat ik probeer te zeggen!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie