FunX

Esko over 101Barz Megasessie: "Er is één persoon niet op komen dagen"

  1. Newschevron right
  2. Esko over 101Barz Megasessie: "Er is één persoon niet op komen dagen"

Esko heeft het internet het afgelopen paasweekend kapot gemaakt met zijn keiharde 101Barz Megasessie. Hij regelde zo ongeveer de hele rapscene voor een sessie van 25 minuten lang. En het goede nieuws is dat (bijna) al deze artiesten ook op Esko's aankomende Beats By Esko zullen staan. Jaimy belde de producer op in De Avondshow om te vragen hoe de sessie en het album precies tot stand zijn gekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album

"Ik wilde eigenlijk altijd al een producersalbum uitbrengen, maar ik heb het steeds uitgesteld. Ik heb mezelf altijd op de achtergrond gesteld." Esko was de afgelopen jaren druk bezig met onder andere het ontwikkelen van Josylvio's carrière, maar nu is het tijd om zelf te shinen. Aan Jaimy verklapt hij dat zijn album deze maand nog uit zal komen. En hoe kon hij dit nu beter introduceren dan met een dikke 101Barz-sessie?

"Ik dacht laat me iets geks neerzetten wat nog geen enkele producer heeft gedaan."

Matties

De artiesten die te horen waren op de sessie, zijn allemaal personen die dichtbij Esko staan. De producer heeft niet alleen de allergrootste artiesten uitgenodigd, maar wel iedereen met wie hij een speciale band heeft. En natuurlijk was het met Hef, Adje en Crooks in één sessie sowieso al legendarisch.

"Het mooiste van de sessie was dat de vibe er honderd procent was."

Niet op komen dagen

Naast Hef, Adje en Crooks waren ook Sevn Alias, Josylvio, MocroManiac, Jonna Fraser, Kevin, Keizer, Rafello en Lauwtje te horen. Twee personen konden er echter niet bij zijn. Eén daarvan is JoeyAK, hij zit momenteel vast. Maar wie die andere is, wil Esko niet zeggen. Het gaat in ieder geval om iemand die gewoon niet op komen dagen is, zonder daar een goed excuus voor te hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie