FunX

"Pedofielen huisvesten? Zet ze op een eiland!"

  1. Newschevron right
  2. "Pedofielen huisvesten? Zet ze op een eiland!"
Als een pedofiel vrij is en zijn straf heeft uitgezeten, waar moet hij dan wonen? Of moet hij nergens meer wonen en gewoon weer de gevangenis in? Maarten legde je gisteravond naar aanleiding van de Benno L.-zaak de stelling voor waar uiteindelijk 79% het mee oneens was: "Iedereen verdient een woonplaats, een pedofiel dus ook!"
De reacties waren over het algemeen negatief richting pedofielen. Als mogelijke woonplaats werden de gevangenis en zelfs een onbewoond eiland genoemd door verschillende luisteraars. Een bezorgde moeder vroeg zich af waarom een pedofiel een tweede kans krijgt: "Het leven van dat kind is toch ook voor zijn of haar leven verpest!"



Politicoloog Ali zegt dat we niet met pedofielen kunnen omgaan, omdat we niet meer in gemeenschappen leven. "We wonen in grote steden en zijn tegelijkertijd met heel mensen op plekken, maar we leven niet samen. Wij zitten niet in een relatie met mensen waarin je om elkaar geeft, zodat je elkaar kunt helpen." Ook vertelt Ali dat uit onderzoek blijkt dat pedofielen eerder in de fout gaan als je ze achterna zit met psychologen en camera's. "Met andere woorden, de enige oplossing is opnemen in gemeenschappen, maar die bestaan bijna niet meer."

Ster advertentie
Ster advertentie