FunX

‘Minder zeuren, meer voetballen’

  1. Newschevron right
  2. ‘Minder zeuren, meer voetballen’
“Hij is te zwart!” “Dit shirt pas niet bij Oranje!” Het zijn maar een paar van de talloze reacties op het nieuwe tenue van het Nederlands elftal. Gelukkig zijn er ook genoeg positieve reacties op de nieuwe outfit van onze stervoetballers, maar moeten de discussies niet over de sport gaan in plaats van over de kleding?

Populair

Door de aanloop naar het EK en vanwege diverse oefenwedstrijden grijpt de Oranje-koorts weer om zich heen. Onlangs verscheen het nieuwe uittenue van het Nederlands elftal en het werd direct het gesprek van de dag. De nieuwe outfit is namelijk volledig zwart. Alleen een oranje streep verraadt om welk team het gaat. Fabrikant Nike maakt zich geen zorgen om de omzet. De shirts zijn nu al populair in binnen- en buitenland. Het anders gekleurde thuistenue laat overigens ook niet lang meer op zich wachten.

Stelling

Sinds de zwart/oranje discussie over het nieuwe shirt, lijkt het niet meer te gaan over de prestaties op het naderende EK. Moeten we het daar niet eens over hebben? In CritiX was de stelling daarom: ‘Mensen moeten niet zeuren over het tenue van Oranje. Het gaat om hier om voetbal.’ Een overweldigend percentage van 86% van de stemmers was het eens met de stelling op FunX.fm en de FunX-app.

Reacties in CritiX met Q-Bah

Ilaisa: “Aan de ene kant zou het meer om voetbal moeten gaan. Aan de andere kant: oranje is de kleur van Nederland.”
Ilona: “Inderdaad. En het shirt vind ik trouwens erg mooi.”
Melvin: “Als we de beker maar winnen. Dan heeft niemand het meer over het tenue.”
Soraya: “Laat ze allemaal in een zwarte short voetballen. Met een ontbloot bovenlijf en het rugnummer erop geschilderd. Zo hebben vrouwen er ook nog wat aan.”

Check hieronder de reacties van o.a. hitproducer Reverse, die een van de gezichten van het nieuwe Oranje-shirt is. Reverse maakte een speciale EK-track en wat maar weinig weten is dat hij het neefje is van Edgar Davids.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F38213008&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Een interessante prognose van de EK-prestaties van Oranje vind je hier.
Ster advertentie
Ster advertentie