FunX

Producer Kickoff Jacks werd geïnspireerd door Takeoff: "Ik wilde ook zo'n naam"

foto: YouTube: The Late Late Show with James Corden
  1. Newschevron right
  2. Producer Kickoff Jacks werd geïnspireerd door Takeoff: "Ik wilde ook zo'n naam"

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat rapper Takeoff, van het collectief Migos, deze week is overleden bij een schietpartij. De rapper was met zijn unieke sound van grote waarde in de hiphopscene en inspireerde veel jongeren met zijn artistieke bewegingen. Zo ook producer Kickoff Jacks, die in gesprek met Sander vertelde wat de rapper voor hem betekende.

Kickoff Jacks liet zich door TakeOff inspireren voor zijn producernaam

'Kon het niet geloven'

De muziekwereld werd gisteren hard getroffen door het verschrikkelijke nieuws over de dood van Takeoff. Kickoff Jacks, onder meer bekend als producer van de track Balance met Kleine John, Jmani en Jhorrmountain, hoorde het nieuws van zijn nicht. "Ik sprak haar via de telefoon en kon het niet geloven. Daarna las ik op Instagram dat hij echt was overleden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geïnspireerd op meerdere vlakken

Het was niet zomaar dat Kickoff Jacks' nicht aan hem dacht toen ze hoorde dat Takeoff dood was. "Ik luisterde veel naar Migos en vond Takeoff altijd de hardste", vertelde de producer. "Zijn flows, hoe hij zich gedroeg in clips, hij was een echte artiest."

Kickoff Jacks raakte geïnspireerd door de verschijning van de Migos-rapper en wilde graag een soortgelijke naam. "Zijn naam is kort, maar pakkend. Door hem wilde ik dat ook. Toen bedacht ik Kickoff Jacks." Los van zijn naam gebruikte de producer Takeoff ook op andere manieren als inspiratie. "Ik vind het hard hoe zijn vocals klinken, het is echt een unieke sound. Als ik nu vocals mix, probeer ik dat ook op die manier over te laten komen. Ik vind die sound echt hard."

Flow, delivery, alles

De unieke sound die Migos de afgelopen jaren ten gehore bracht zorgde ervoor dat trapmuziek ook steeds meer binnen de mainstream geaccepteerd werd. Takeoff werd door velen gezien als de meest getalenteerde rapper van het collectief en zal voor altijd herinnerd worden om zijn bijdrage aan de evolutie van hiphopmuziek.

Het is bijzonder dat talenten wereldwijd geïnspireerd raakten door zijn muziek, zelfs ver over de landsgrenzen. Voor Kickoff Jacks is I Get The Bag een van de tracks waarop Takeoff laat horen waarom hij zo goed was. "Die eerste verse is gek. Zijn flow, delivery, alles. Supergek."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie