Naar homepage
FunX

Hoe Quinn (17) één minuut na ingang avondklok al een boete kreeg

bron: Privébeeld
  1. Newschevron right
  2. Hoe Quinn (17) één minuut na ingang avondklok al een boete kreeg

Afgelopen zaterdag ging de gevreesde avondklok dan uiteindelijk in. Dat betekent vóór 21.00 uur thuis zijn, maar dat was voor de 17-jarige Quinn nog even wennen. De avondklok was namelijk nog geen minuut ingegaan of Quinn had al een boete te pakken omdat hij zich zonder geldige reden op straat begaf. Hij vertelde er meer over in Start met Fernando.

Hoe Quinn (17) één minuut na ingaan avondklok al een boete kreeg

Chillen bij een vriendin

Quinn was zaterdagavond bij een vriendin thuis aan het chillen in het dorpje Mill. Daar was het iets te gezellig, waardoor hij wat laat vertrok richting zijn hometown Cuijk. Hij fietste uiteindelijk net niet snel genoeg om op tijd thuis te zijn.

"Ik fietste richting een rotonde, waarna een agent het fietspad opreed", vertelt Quinn. "Ik keek vervolgens op mijn klokje, daar stond dat het precies 21.00 uur was. Vervolgens keek ik naar de agent, die gebaarde dat ik af moest stappen. Daarna keek ik weer op mijn klok en zag ik dat het inmiddels 21.01 uur was."

Sooo close

De agent vroeg Quinn of hij een dringende reden had om buiten te zijn. Die had hij uiteraard niet, waarna hij een boete van 95 euro kreeg. "Ik accepteer de boete natuurlijk, want 21.00 uur is gewoon 21.00 uur." Wel baalt Quinn een beetje, want hij was namelijk so close. "Ik was 400 meter van mijn huis verwijderd, dus ik was binnen minder dan een minuut thuis geweest."

Zelf betalen

Thuis aangekomen moest Quinn zijn ouders vertellen wat er was gebeurd. Die reageerden gelukkig niet boos. "Ze vonden het eigenlijk heel grappig, want hoe krijg ik het nou weer voor elkaar om zo snel een boete te krijgen? Gelukkig zijn ze er niet te hard in."

Quinn heeft inmiddels zijn lesje geleerd en gaat geen risico meer nemen. De boete? "Die ga ik helemaal zelf betalen", zegt hij.

Ster advertentie
Ster advertentie