FunX

Vonk vindt Australisch haaienplan geschift

  1. Newschevron right
  2. Vonk vindt Australisch haaienplan geschift
Freek Vonk vond het een eer dat hij Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie heeft gewonnen. De Bioloog won samen met radio- en tv-maker Rob van Hattum een geldprijs van 12.500 euro. "Het is een erkenning dat ze het goed vinden wat je probeert te doen, mensen betrekken bij de wetenschap en natuur",aldus Vonk. Het geld gaat hij gebruiken voor de verre reizen die hij maakt. In de afgelopen maanden is hij onder meer naar Suriname, Brazilië, India en Zambia gereisd.

Slangenpassie
Vonk heeft met name een grote passie voor slangen. Dit begon toen hij als kleine jongen voor het eerst bij een vriend thuis een slang mocht aanraken. Vervolgens is hij zelf slangen als huisdieren gaan houden. Een aantal jaar later besloot Freek biologie te gaan studeren omdat hij meer over deze reptielen te weten wilde komen. "Het gekke is, hoe meer ik leerde over ze, hoe interessanter ze werden voor me", aldus de bioloog. "Er zijn 3000 soorten verspreid over de hele wereld. De ene zweeft van boomtop tot de andere boomtop in het Aziatisch regenwoud. Anderen hebben zich weer helemaal aangepast aan het leven in de zee", voegde hij er nog enthousiast aan toe.

Geschift
Freek Vonk vindt het nieuwe plan van Australië om witte haaien te doden als ze te dicht bij de kust komen ronduit belachelijk. "Dat vind ik een geschift plan, echt geschift en ik denk niet dat dat gaat gebeuren", aldus Freek. Hij denkt dat de druk van de werelddierenbeschermers te groot wordt. Bovendien weet de bioloog dat het geen nut heeft gezien de dieren grote afstanden zwemmen en toch weer terugkomen. "Niemand dwingt die mensen om daar te gaan zwemmen", voegde hij ten slotte nog toe.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F61923437&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie