FunX

CritiX: Hoe belangrijk is je stagevergoeding?

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Hoe belangrijk is je stagevergoeding?
Een meester worden in koffie zetten of kopiëren, kan de uitkomst zijn van een (mislukte) stage. Aan de ander kant kan je ook meedraaien als volwaardige medewerker, maar daar niet naar betaald krijgen. De Partij voor de Dieren en de SP willen de stagevergoeding een verplicht bedrag maken, maar hoe belangrijk vind jij dat? Daarom bespraken we in CritiX de volgende stelling: “Stage loop je niet voor de vergoeding, maar voor de ervaring!”

Reacties

Op de FunX App, maar ook Facebook en Twitter werd er volop gereageerd. Lees hieronder een aantal reacties:

Esra: Ik ben het er helemaal mee eens. Een stage vergoeding is heel erg leuk meegenomen, maar uiteindelijk doe je het voor de ervaring en het ziet er waarschijnlijk ook goed uit op je cv.
Sef: Als de stagevergoeding verplicht wordt, ga je helemaal geen stage meer vinden.
Lindy: Je kiest er toch zelf voor om een opleiding te volgen.. en geen stageplaatsen is geen diploma.. Je krijgt toch ook niet betaald om naar school te gaan? Dus niet zeuren over de vergoeding!
Clarence: Het grote probleem is dat stages hun doel voorbij zijn geschoten.. mensen worden niet aangenomen om bij te leren maar om te werken. Het uitbuiterij-effect noem ik dat. Ik hoop dat dáár wat aan gedaan kan worden
Jeffrey: Mee eens! Stagevergoeding is wel chill. Maar hoeft niet verplicht.

CritiX
Tijdens de CritiX-show sprak Q-bah onder andere met Esmee Pater oprichtster van stagerecensies.nl. Beluister hieronder haar reactie:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F59457306&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie