FunX

Eet geen komkommer...eh spruitjes...eh taugé!

  1. Newschevron right
  2. Eet geen komkommer...eh spruitjes...eh taugé!
Eerst was de komkommer de lul, nu is het zo onschuldig lijkende taugé de grote boosdoener. Volgens de Duitse autoriteiten zou een bedrijf in het Duitse Uelzel de met de EHEC-bacterie besmette groenten in de handel hebben gebracht. Definitief bewijs op basis van laboratoriumonderzoek ontbreekt echter nog.

Spruitjes?
Afgelopen weekend werd zelfs even gemeld dat spruitjes verdacht waren. Een medewerker van het ANP vertaalde het Duitse woord Sprossen ten onrechte met spruitjes. De Nederlandse media namen het bericht klakkeloos over en direct was er paniek onder de Nederlandse spruitenliefhebbers.

Onduidelijk
Anyhows, het moge duidelijk zijn dat er nog bar weinig bekend is rondom de bron van de EHEC-uitbraak, waardoor in Duitsland al tientallen mensen zijn overleden. Autoriteiten zouden er verstandig aan doen hun tijd en energie te steken in het achterhalen van de bron in plaats van steeds wat anders te roepen. Want het maakt mensen niet alleen onnodig bang, één zo'n verkeerde uitspraak heeft grote economische gevolgen!

Toch niet
Oh wacht eens even, tijdens het schrijven van dit bericht komt ineens het nieuws binnen dat ook taugé niet de bron is van de EHEC-uitbraak. Volg jij het nog?

Ster advertentie
Ster advertentie