FunX

'OV-studentenkaart: ja, kortingskaart: nee'

  1. Newschevron right
  2. 'OV-studentenkaart: ja, kortingskaart: nee'
Het is crisis dus er moet bezuinigd worden. Ook studenten gaan meer betalen. In het nieuwe regeerakkoord van de PvdA en VVD staat onder meer dat de prestatiebeurs verdwijnt en dat de OV-studentenkaart voortaan een kortingskaart zal zijn. Op FunX.fm stond daarom de stelling: 'Dat de OV studentenkaart een kortingskaart wordt, is logisch vanwege de crisis.' De meeste stemmers (84%) waren het oneens met de stelling.

Reacties

Faatje: Onlogisch, zo maken ze het onmogelijk om te studeren. Geen ov & studiefinanciering word ook afgeschaft. Als al die rijkeluis mannetjes van de 1e/2de kamer geld zouden neerleggen zou NL niets tekort komen. Mensen met minder moeten natuurlijk weer lijden. Slaat werkelijk nergens op dit. Straks moet je ook nog eens betalen voor elke stoeptegel waar je oploopt!
NanouskaAmalia: Dos Santos People, je krijgt geld om naar school te gaan en gratis vervoer. Verwend heet dat! In sommige landen kun je helemaal niet naar school omdat je het geld niet hebt of het vervoer niet hebt..
RK Khoenkhoen: Studenten zijn de toekomst! Geen ov kaart meer EN geen stufi meer?! Ik wist niet dat men van kaalgeplukte kippen nog konden plukken! Ga je zien dat straks alleen nog de kinderen van rijke studenten nog verder kunnen studeren.
Amber: Ik vind het echt onzin dat het een kortingskaart wordt. Van welk geld moet dat straks betaald worden? Sommige studenten zitten helemaal aan de andere kant van Nederland op school. En sommige hebben het zo druk met hun opleiding dat een baan naast hun werk (om die kosten te betalen) gewoon niet haalbaar is!
Eddie: Waarom gaan studenten er maar vanuit dat de overheid alles voor ze betaald? Investeer in jezelf!

CritiX

Presentator Q-Bah sprak met luisteraar Amine die zich druk maakt over zijn (studie-) toekomst.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F65480675&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie