FunX

Voorlopig onderzoek: "Mitch Henriquez stierf door politiegeweld"

  1. Newschevron right
  2. Voorlopig onderzoek: "Mitch Henriquez stierf door politiegeweld"

De 42-jarige Mitch Henriquez is overleden door politiegeweld. Dat blijkt uit een voorlopig onderzoek. Vijf agenten zijn verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Henriquez en zijn voorlopig geschorst.

"Mitch stierf door zuurstoftekort."

Hoofdofficier Kitty Nooy zei tijdens een persconferentie dat uit het eerste onderzoek kan worden opgemaakt dat het overlijden van Mitch Henriquez het gevolg is van het politieoptreden. "Mitch stierf door zuurstoftekort." Op de persconferentie kwamen naast Nooy ook burgemeester Jozias van Aartsen en het hoofd van de politie-eenheid Den Haag Paul van Musscher aan het woord.

Maatregelen

Burgemeester Van Aartsen betuigt diep medeleven en respect voor de familie en noemt de dood van Mitch Henriquez "tragisch en schokkend voor alle betrokkenen" en zegt dat er maatregelen worden genomen als er fouten zijn gemaakt. "Dat past in een rechtstaat.'' Ook roept de burgemeester de stad op om de kalmte te bewaren.

Hardhandig

Mitch Henriquez werd zaterdagavond op het Night at the Park festival aangehouden in het Haagse Zuiderpark. Op de beelden is te zien dat het er hard aan toe ging. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis.

Update

Aashna sprak in Jouw Stad Den Haag kort met een journalist van het Algemeen Dagblad die bij de persconferentie aanwezig was, over dit heftige nieuws. “De kans is klein dat er toch een ander resultaat uitkomt zodra het onderzoek is afgerond.”

Ster advertentie
Ster advertentie