FunX

Vrouwen als geestelijk leider? Waarom niet?

  1. Newschevron right
  2. Vrouwen als geestelijk leider? Waarom niet?
Welke plek nemen vrouwen in binnen het geloof? Zarayda onderzocht het woensdag met de stelling: “Vrouwen moeten als priester, imam, of rabbi kunnen worden aangesteld.” 63,6% was het uiteindelijk oneens met de stelling.

Tijdens de liveshow vertelde een vrouwelijke luisteraar dat het niet in mannen zit om te gehoorzamen aan een vrouw, maar dat vrouwen wel kunnen gehoorzamen aan een man. Ook was er een mannelijke luisteraar die vindt dat een vrouw wel als imam aangesteld kan worden. "Puur om ook als rolmodel te dienen voor de moslima's en daar zijn ook een aantal voorbeelden van. Vrouwen die prediken voor vrouwen."



Theoloog Frank Bosman vertelt dat alle drie de grote geloven: Christendom, Islam en Jodendom ontstaan zijn in een tijd waarin mannen een dominante rol hadden. Hij zei in CritiX ook dat het verschil tussen man en vrouw een misvatting kan zijn die ontstaan is door een andere interpretatie. Bepaalde teksten in bijvoorbeeld de Bijbel kan je volgens hem anders lezen, waardoor iets bevestigends ineens sarcastisch wordt. "Vroeger gebruikten ze namelijk geen punten en komma's."



Ster advertentie
Ster advertentie