FunX

"De vrouw heeft altijd een dubbele agenda!"

  1. Newschevron right
  2. "De vrouw heeft altijd een dubbele agenda!"

Oké, zet je schrap, want wat je nu gaat lezen kan niet alleen een openbaring zijn voor mannen, ook voor vrouwen! Een vrouw wil namelijk altijd tekst en uitleg over alles. Alles alles! En mannen die snappen daar vaak niet zoveel van. Morad & Shay spraken daarover met expert in de liefde Monique Jong en wat blijkt: vrouwen hebben altijd een dubbele agenda.

"Vrouwen zijn niet gewend aan een kort antwoord en dat het ook meteen klopt. Wij vrouwen denken in allerlei vermenigvuldigingen en optelsommetjes. Een antwoord 'ja', wat betekent dat nou eigenlijk? Zij willen altijd tekst en uitleg, want dat geeft de vrouw zelf ook altijd." Precies dit kan voor de man heel zeurderig overkomen. Maar ja, vrouwen zijn emotioneel nou eenmaal veel beter ontwikkeld. En dat heeft ook weer een keerzijde.

Ingewikkeld verhaal hè? Maar wacht, vanaf nu wordt het steeds simpeler.

Vrouwen worden emotioneel meer geprikkeld dan mannen. Ze hebben dus ook meer behoefte om die prikkels te beantwoorden en daar ook wat mee te doen.

Voorbeeld: Op het moment dat zij vraagt "hou je van mij?", dan gebeurt er van alles in zo'n vrouw. Ze stelt de vraag, maar heeft het antwoord eigenlijk al klaar. Zij wil slechts van de man horen of hij zijn antwoord ook al paraat heeft. Heeft hij dat niet, dan functioneert hij niet zoals zij dat wil. "Ze wil horen dat je van haar houdt, zoals zij denkt dat je van haar houdt."

"Je moet er bij vrouwen eigenlijk altijd vanuit gaan dat ze nooit zomaar iets zeggen of vragen." Met voorbedachte rade dus. "Oweej als je niet het antwoord geeft dat ze horen wil!"

Zo, hier stopt de uitleg voor mannen wel een beetje. Nu is het tijd voor een besefmomentje voor de vrouwen. Monique omschrijft de ingewikkelde, maar emotioneel beter ontwikkelde vrouwen als een plusje. De simpelere mannen omschrijft ze als een minnetje. "Plus en min wordt min. Dus misschien zouden wij vrouwen een stapje terug moeten doen en dan wordt het min en min is plus."

Ster advertentie
Ster advertentie