Naar homepage
FunX

"Donkere vrouwen op cover Cosmo is moeilijk"

  1. Newschevron right
  2. "Donkere vrouwen op cover Cosmo is moeilijk"
Hoofdredacteur van de Cosmopolitan, Claudia Straatmans, zou graag meer "Beyoncé's" op de cover van de damesglossy willen. "Ik zou bij Cosmo graag heel veel meer donkere vrouwen op de cover willen maar dat is best moeilijk. Want zoveel donkere artiesten zijn er niet die een enorme appeal hebben dat ze ook in Oost-Groningen en Zwolle-Zuid herkend worden," zegt ze in Start tegen Fernando.

Ze noemt zelf haar goede vriendin Giovanca als "Nederlandse Beyonce". "Ik vind haar zo geweldig". Drie jaar geleden waren ze samen bezig om haar klaar te stomen voor de cover. "Haar carrière gaat heel goed maar niet qua hitparade, dus ze is nog steeds niet bekend genoeg."

Wat moeten we dan doen om donkere vrouwen op die cover te krijgen? "Je moet gewoon heel veel nummer 1 hits scoren zodat heel Nederland je kent en je gewoon oppakt."

30 jaar
De Cosmopolitan bestaat vandaag precies 30 jaar. Vanavond wordt in Amsterdam de speciale 30-jaar editie van het blad op ‘spectaculaire wijze’ onthuld . De uitgave is 300 pagina’s dik en op de cover staan zes Nederlandse celebrities.

FAB
Nu Claudia zelf de 40 is gepasseerd vindt ze het tijd voor iets nieuws. Ze stopt als hoofdredacteur van de Cosmo en start een nieuwe blad voor veertigers: FAB. Het blad heeft als slogan “40 is het nieuwe 30” en verschijnt over twee weken.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F42739527&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie