FunX

"Wees niet bang om jezelf te zijn"

  1. Newschevron right
  2. "Wees niet bang om jezelf te zijn"
De Utrechtse theatergroep Dox trekt met de voorstelling Power to the People door heel Nederland en België. Acteur Casper vertelt dat de voorstelling over social media gaat en hoe het iemand beïnvloedt. Het heeft te maken met identiteit en in hoeverre je je eigen identiteit ontleent aan dat wat je zou willen zijn.



Dox werkt veel met camera's en livefeeds om het heel erg up-to-date te houden. Power to the People is volgens Casper vooral heel leuk omdat het heel herkenbaar is. Uit de reacties van Anne-Meike bleek dat het theaterstuk inderdaad goed ligt bij jongere bezoekers. Een van de bezoekers vond het erg herkenbaar en leerzaam. De wijze les die ze geleerd heeft? "Wees niet bang om jezelf te zijn, ook niet op de computer."



Ook regisseur Marjan Barlage van Power to the People kwam aan het woord. Ze vertelt waarom je de voorstelling zeker niet mag missen. "We hebben onderzoek gedaan naar het nieuwe communiceren. Social media is daar een onderdeel van, maar ook het feit dat je snelle en strakke dingen tegen elkaar zegt. Net als dissen." De boodschap zou volgens Marjan kunnen zijn dat je social media altijd op je eigen manier moet kijken en niet klakkeloos de groep moet volgen.

Ster advertentie
Ster advertentie