FunX

Topstylisten geven tips voor een feestelijke kerstlook

  1. Newschevron right
  2. Topstylisten geven tips voor een feestelijke kerstlook
Binnen een week is het weer kerst en dat is voor veel vrouwen een stressvolle periode. Er moet niet alleen nagedacht worden over de kerstversiering en het kerstdiner, maar ook over de kerstlook. Maarten belde in FunX Start voor advies met ontwerper Addy van den Krommenacker, styliste Graziëlla Ferraro en make-up artist Cynthia Schultz.

Met een spijkerbroek, shirtje en lipgloss ga je het dit jaar niet redden met de feestdagen. Wanneer het aan de stylisten ligt, is het glitter, glamour en luxe onder de kerstboom. Topstyliste Graziëlla Ferrado tipt: “Rood is altijd een goede kleur om te dragen tijdens de kerst. Vrouwen gaan deze kerst heel vrouwelijk en elegant gekleed met mooie kleuren en stoffen.”

Van de styliste mogen we dit jaar geen spijkerbroek aan tijdens het kerstdiner: “Een blauwe jeans vind ik niet kunnen. Tijdens kerst hoor je je een beetje leuk aan te kleden. Voor mannen is een donkerblauwe of zwarte jeans nog wel een optie. Maar een jeans dragen, die je overdag ook draagt, vind ik zonde.”

Addy’s glamour
Addy van den Krommenacker sluit zich bij Graziëlla aan. De wereldberoemde ontwerper vertelt vanuit Milaan: “Vrouwen mogen er flink glamoureus uit zien! Ik denk dat we ondertussen af moeten stappen van de broek en casual feestelijk. Je kan momenteel zoveel feestelijke dingen krijgen. Ik ben hier in Italië en daar zijn ze gewend wanneer ze uit eten gaan een mooie jurk aan te trekken. Dat mag in Nederland nou ook wel eens.”

De ontwerper weet precies waar het mis gaat bij de Nederlandse vrouw. Addy: “Hier wordt het allemaal te praktisch bekeken. Vrouwen denken dan ‘Wanneer kan ik het weer aan?’ Als je een leuke jurk hebt, kan je hem ook op een andere gewone gelegenheid aan. Je moet het gewoon aantrekken en denken: ‘Ik zie er fantastisch uit’. Wanneer iedereen blijft denken dat hij of zij ‘over dressed’ is, gebeurt er niets.”

Wat we deze kerst aan moeten trekken weet Addy natuurlijk ook: “Het aanbod in mooie feestelijke kleding is zo groot dat het geen probleem mag zijn om iets leuks te vinden voor de kerst. Een belangrijk aspect deze winter zijn pailletten. En kant is ook volop te krijgen. En dat kan deze kerst goed van pas komen. Kleding met een link naar de tachtiger jaren zijn hip, maar dan iets meer sexy en glamoureus”

Finishing touch
Wanneer je je perfecte outfit hebt gevonden, moet je hem natuurlijk ook afstylen. Make-up artist Cynthia Schultz, beter bekend als Miss Lipgloss, adviseert deze feestdagen flink aan de slag te gaan met glitter en zwart. Cynthia: “Smokey eyes met nepwimpers zijn een goede look. Pak die gelegenheid, met kerst kan het! Een naturel make-up vind ik niet kunnen. Een beetje mascara en lipgloss is leuk voor normaal, maar met de kerst moet je uitpakken!”

Ster advertentie
Ster advertentie