FunX

Gizem over viral Zoom-verrassing: "Hij is een held van een docent"

foto: Gizem
  1. Newschevron right
  2. Gizem over viral Zoom-verrassing: "Hij is een held van een docent"

De hartverwarmende video waarin is te zien hoe leerlingen van ROC Friese Poort Drachten hun docent Nederlands verrassen in een online les, ging gisteren het hele internet over. Gizem vertelt in Start waarom zij en haar klas het zo belangrijk vonden om hun leraar via Zoom een hart onder de riem te steken.

Sigem over Zoom-verrassing: "Hij is een held van een docent en hij staat altijd klaar voor iedereen."

Held

"Wij vonden dat hij dit nodig had", vertelt Gizem. "Hij is een held van een docent en hij staat altijd klaar voor iedereen." Ze merkte al vanaf het begin van het schooljaar dat Conrad Berghoef, zoals de docent heet, geen fan is van online lesgeven. "Het is niet zijn ding. Hij heeft de energie van zijn studenten nodig en die haalt hij niet uit het online lesgeven."

Het idee om aan het begin van de les allemaal een papiertje met 'bedankt Conrad' omhoog te houden, kwam van Gizem en twee van haar klasgenoten. "We gooiden het daarna in de klassenapp en iedereen was enthousiast." Berghoef reageerde geëmotioneerd op het gebaar. "Hij was een minuut lang stil. Zijn reactie was zo ontzettend mooi. Ik moest me inhouden om niet te huilen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Online les

Berghoef gooide zelf een video van het moment op Twitter. Hij werd daarna overladen met berichtjes. Ook van andere die leraren die het zwaar hebben nu het onderwijs weer volledig online moet worden gegeven.

Gizem vindt het online onderwijs ook zwaar. "Als je thuis achter je laptop zit en er gebeurt van alles om je heen, dan kan je je zo niet concentreren op school. Je hebt geen motivatie om iets aan school te doen, omdat je niet in die sfeer zit." Ze merkt dat zij niet de enige is die daar last van heeft. "Ik weet dat andere ook last hebben van concentratieproblemen."

Gelukkig is het Gizem gelukt om een plaatsje op school te regelen waar ze geconcentreerd aan haar schoolwerk kan zitten. Ze raadt andere leerlingen aan om dat ook te doen. Daarnaast wil ze iedereen meegeven om positief te blijven: "Dit gaat allemaal weer voorbij."

Ster advertentie
Ster advertentie