OMG

Rijkste vrouw ter wereld doneert 4,1 miljard dollar aan honderden goede doelen

foto: Twitter: MacKenzie Scott
  1. Newschevron right
  2. Rijkste vrouw ter wereld doneert 4,1 miljard dollar aan honderden goede doelen

MacKenzie Scott, de ex-vrouw van Amazon-baas Jeff Bezos, heeft vandaag bekendgemaakt dat ze in de afgelopen vier maanden maar liefst 4,1 miljard dollar heeft gedoneerd aan honderden organisaties in de Verenigde Staten. Het geld zou vooral naar goede doelen zijn gegaan zoals voedselbanken, noodfondsen en armoedebestrijding, maar ook aan organisaties die opkomen voor etnische minderheden. Scott schrijft op haar blogpost dat ze de donaties gedaan heeft omdat "deze pandemie slopend is geweest voor kwetsbare Amerikanen."

Welvaartskloof

Scott gaat in haar blog ook in op de toenemende welvaartskloof die door de coronacrisis is ontstaan. "De impact van de crisis wordt het meest gevoeld door vrouwen, mensen van kleur en mensen die al in armoede leefden. In de tussentijd zijn de allerrijksten alleen maar rijker geworden." Zo hebben haar ex-man Jeff Bezos en Tesla-baas Elon Musk beide meer dan 75 miljard dollar verdiend tijdens de coronacrisis. Scott hoort als vierde rijkste vrouw ter wereld ook in dit rijtje thuis, maar is zich ervan bewust ze met haar vermogen kan bijdragen aan de maatschappij:"Ik wil een groot deel van mijn rijkdom teruggeven aan de mensen die voor deze rijkdom gezorgd hebben", schreef ze eerder in een blogpost.

Donaties

Sinds gisteren is Scott - die een vermogen van 60,7 miljard dollar heeft- officieel de rijkste vrouw ter wereld. In 2019 stelde ze als doel om een groot deel van haar rijkdom terug te geven aan de maatschappij en daar is ze afgelopen zomer al mee begonnen. In juli doneerde ze namelijk 1,7 miljard dollar aan universiteiten, buurtontwikkelingsprojecten en juridische organisaties om onder andere institutioneel racisme tegen te gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie