OMG

Japanse miljardair geeft 8,2 miljoen euro weg op Twitter

  1. Newschevron right
  2. Japanse miljardair geeft 8,2 miljoen euro weg op Twitter

De extravagante miljardair Yusaku Maezawa gaat op Twitter een miljard Japanse yen (8,2 miljoen euro) weggeven aan duizend volgers, dus ongeveer 8200 euro per persoon. De Japanner wil op die manier onderzoeken of geld daadwerkelijk gelukkiger maakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Retweeten voor geld

Iedereen met een twitteraccount kon zich simpel aanmelden door het bericht van online shopping-koning Yusaka te retweeten. Dat werd dan ook massaal gedaan door meer dan vier miljoen mensen. De duizend winnaars worden geloot en krijgen het goede nieuws van Maezawa te horen via een privébericht.

Sociaal experiment

Op YouTube vertelt de Japanner dat het een serieus sociaal experiment is om te zien wat voor impact een miljoen yen - 8200 euro - op iemands leven kan hebben. Je mag het geld volgens Yusaka Maezawa uitgeven aan wat je wilt. Het enige wat ze van je willen, is dat je daarna een vragenlijst invult op een zo goed mogelijk manier.

Retweetrecord

Dit is niet voor het eerst dat Maezawa een gekke twitterstunt uithaalt. Hij haalde hetzelfde trucje vorig jaar in januari ook al uit. Toen gaf hij een totaalbedrag van 821.000 euro weg onder honderd volgers. De 4,68 miljoen retweets die daarop volgden, bleken een nieuw retweetrecord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie