Up 2 Date

Jeff Bezos doneert 791 miljoen dollar aan goede doelen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jeff Bezos doneert 791 miljoen dollar aan goede doelen

Het goededoelenfonds van Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft 791 miljoen dollar gedoneerd aan verschillende organisaties die zich inzetten voor klimaatverandering. The Earth Fund, zoals het fonds heet, is eerder dit jaar gestart en richt zich vooral op het milieu. Het zal in ieder geval niet de laatste donatie zijn van The Earth Fund want er zit maar liefst 10 miljard dollar in het fonds.

The Earth Fund

Bezos startte het fonds na lichte druk van zijn medewerkers. Zij pleiten al jarenlang voor een beter klimaatbeleid van het bedrijf en in januari zorgde dit er zelfs voor dat honderden Amazon-medewerkers staakten. Zij vinden dat Amazon niet genoeg doet om klimaatneutraal te worden en willen daarom dat het bedrijf meer gebruik maakt van groene energie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Nog maar het begin'

Bezos' fonds gaat de 10 miljard dollar in rondes uitdelen om het werk van wetenschappers, klimaatactivisten en andere groepen te ondersteunen. In de eerste ronde is er in totaal 791 miljoen dollar verdeeld onder 16 organisaties. Het Wereld Natuurfonds kreeg de grootste donatie: maar liefst 100 miljoen dollar. Volgens Bezos is dit nog maar het begin: "Ik heb de afgelopen maanden veel geleerd van een groep van hele slimme mensen die alles wat ze hebben inzetten in de strijd tegen klimaatverandering. Deze 791 miljoen dollar aan donaties is nog maar het begin van mijn wens om wetenschappers, activisten en liefdadigheidsorganisaties te steunen. We kunnen samen de aarde beschermen door nu in te grijpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie