FunX

Kilate Tesla wint FunX Talent Origins en staat al in Top 50 Colombia

  1. Newschevron right
  2. Kilate Tesla wint FunX Talent Origins en staat al in Top 50 Colombia

Kilate Tesla won gisteren de spannende finale van FunX-Talent Origins. Kilate kreeg in de halve finale een 10 voor zijn remix van Love Yourself van Justin Bieber. Daarmee ging hij met een gemiddelde score van 9 door naar de finale waarin hij het opnam tegen Bouzzy, JR Kenna en Emil Rosé. De verwachtingen waren dus hoog en die wist de Curaçaos-Venezolaanse artiest uiteindelijk waar te maken. Fernando belde Kilate in Start op om hem te feliciteren!

In de finale moesten de kandidaten als opdracht zorgen voor fusion. Hierbij ging het om het gebruiken van hun eigen roots én de roots van een medekandidaat op een geheel nieuwe track. De juryleden waren hoofdjurylid F1rstman, Babek en Ir-Sais.

Kilate Tesla wint FunX Talent Origins en staat al in top 50 Colombia

Eindcijfers

Kilate Tesla mixte zijn eigen roots met die van JR Kenna op de track Good Vibes. Hij scoorde geen enkele keer lager dan een 8 en won ook met deze tune waarvoor hij als eindcijfer een 8,8 kreeg. JR Kenna (Suriname/Indonesië en invloeden uit Jamaica) mixte zijn roots met die van Kilate Tesla en kreeg als eindcijfer een 8,5. Zijn track heet Baila Ku Mi en wordt aankomende vrijdag officieel uitgebracht.

Bouzzy (Marokko) werd derde en ook hij mixte zijn eigen roots met Kilate Tesla! Hij kreeg een 8,4 als eindcijfer voor zijn track Hed Lila en zat dus nét onder JR Kenna. Emil Rosé (Nederland/Turkije) werd laatste en mixte zijn roots met die van Bouzzy. Hij kreeg een 8,1 als eindcijfer voor zijn track Yanimda Kal.

"Ik kwam niet om te winnen"

Iedereen die meedoet aan een competitie, wil die meestal ook gewoon winnen. Toch was de overwinning niet per se het doel van Kilate Tesla. "Het was spannend, want ik kwam eigenlijk niet om te winnen. Ik kwam gewoon om te laten zien wat ik kan, dat ik echt kan zingen en performen." Kilate geeft aan dat FunX Talent Origins een goede leerschool voor hem geweest is. "Ik heb veel gehad aan de live performances, hoe ik mijn stem moet gebruiken enzo. Ik heb tot nu toe voornamelijk club pokoes uitgebracht. Met dat soort tunes gaat het meer om hypen, maar bij FunX Talent gaat het echt om zingen en mensen overtuigen en hun ziel raken. Dat deed ik in een van die rondes en iedereen kreeg kippenvel, ikzelf ook."

Next move

Kilate heeft na het winnen van FunX Talent Origins zijn pijlen in ieder geval al gericht op het volgende doel. Hij kwam de eerste ronde van de competitie binnen met de Spaanstalige tune Mala Fama en met diezelfde tune staat Kilate nu in de Spotify Top 50 van Colombia. Próxima destinación: Latinoámerica!

"Ik ben gericht op de latin scene, tachtig procent van mijn liedjes zijn ook in het Spaans. Voor mij is het een dream come true om daar nu in de top 50 te staan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie