FunX

Het Beloofde Feest van Ilay den Boer

  1. Newschevron right
  2. Het Beloofde Feest van Ilay den Boer
De jonge theatermaker Ilay den Boer (26) was vanmorgen te gast bij Fernando in Start. Op 7 juli gaat in Amsterdam het vijfde deel van zijn succesvolle theaterreeks Het Beloofde Feest in première. Met de voorstellingen neemt de in Israël geboren Ilay zichzelf, zijn familie en daarmee de staat Israël en de joodse geschiedenis onder de loep.

Broer

De titel van het vijfde deel is Broer. Dat is niet voor niks zo want zijn jongere broer Anan (21) staat centraal in de voorstelling. De twee waren vroeger erg close maar door verschil in politieke opvattingen zijn ze tijdens de Gaza-oorlog begin 2009 uit elkaar gegroeid.

"Vroeger waren Anan en ik volledig samen, volledig één. Op een gegeven moment is er en conflict tussen ons ontstaan doordat er allemaal politieke dingen omheen kwamen. Ik ben bezig met mijn voorstelling en dus alleen maar met Israël en joods zijn en hij is bezig met lekker te feesten. Dat is een verschil en hoe komt dat weer samen?," zegt Ilay.


In Broer gaan zij de confrontatie met elkaar aan en proberen, samen met het publiek, weer dichter tot elkaar te komen. Beluister hier het hele gesprek met Iilay:
{audio}http://download.omroep.nl/funx/blogs/ilaydenboer_hetbeloofdefeest.mp3{/audio}

Bekijk ook de trailer van Broer:
Ster advertentie
Ster advertentie