FunX

Ondernemer Naoual Dinia geeft nooit op

  1. Newschevron right
  2. Ondernemer Naoual Dinia geeft nooit op
Er zijn genoeg succesvolle allochtonen, maar ze moeten wel zichtbaar zijn voor potentiƫle werkgevers. Een gat in de markt, dacht Naoual Dinia (35) zes jaar geleden, om beide partijen bij elkaar te brengen. In 2003 richtte ze een bedrijf op dat gespecialiseerd is in etnomarketing.
Afgelopen zondag vertelde Naoual in Hi5 waarom ondernemen haar passie is en bood ze een stageplek in haar bedrijf aan. Welke? Lees het hier! Droom
Leidinggeven heeft altijd al in Naoual gezeten. Op haar 21ste kreeg ze die verantwoordelijkheid van haar toenmalige baas. Het was wel moeilijk, omdat ze zichzelf geen leidinggevende voelde en ze oudere medewerkers onder zich had die haar niet serieus namen. Uiteindelijk groeide ze in haar rol en werd de droom om iets voor zichzelf te beginnen steeds groter.

Startkapitaal
In 2002 hakte ze de knoop door en startte samen met een partner Novodor, een diversity marketing- en communicatiebureau. Het opzetten hiervan was niet makkelijk. Naoual moest zelfs een tweede hypotheek nemen, want de bank wilde haar geen startkapitaal geven. Wat ze ook lastig vond en vindt is de combinatie werk en gezin. Als moeder van twee kinderen voelt ze zich vaak schuldig over de hoeveelheid tijd en aandacht voor haar kinderen. Waarom ze er toch voor kiest om hard te werken, vertelde ze op zondag 1 november in Hi5.

Naoual was tijdens de uitzending ook op zoek naar een stagiaire marketing/communicatie voor haar bedrijf Novodor. Luisteraar Shevita solliciteerde on air naar deze functie. Of ze het is geworden, hoor je hieronder:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200911011700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie