FunX

Henk de Bruijn: “Jongeren kunnen veel geld verdienen in de haven”

  1. Newschevron right
  2. Henk de Bruijn: “Jongeren kunnen veel geld verdienen in de haven”
Henk de Bruijn is Director Corporate Strategy voor het Havenbedrijf in Rotterdam. In Hi5 vertelde hij dat het de komende jaren erg belangrijk wordt voor de haven om jongeren aan te trekken. Niels solliciteerde al succesvol, wie volgt?!

Accent

Henk de Bruijn woont al 30 jaar in Vlaardingen ("eigenlijk ook gewoon Rotterdam"), maar hij verloochent zijn Brabantse accent niet. Ondanks dat hij geboren is in Oss, is Rotterdam wel zijn grote liefde. Wat hem aanspreekt in de havenstad is het feit dat er kansen worden benut: "Rotterdam is een relatief kleine stad met wereldse kenmerken". De haven waar hij zelf werkt is daarvan een goed voorbeeld.

Lector
Henk de Bruijn is een toekomstdenker, hij schreef bijvoorbeeld de Havenvisie 2030 met daarin de ambitie en visie op de toekomst van de Rotterdamse haven. In de stad ziet hij zijn eigen toegevoegde waarde terug, zoals in de ontwikkeling van het RDM complex op de Heijplaat en van de Maasvlakte 2. Sinds 2007 is Henk de Bruijn ook lector Ideale Haven en betrekt hij studenten van de Hogeschool Rotterdam bij onderzoek rondom de haven.Niels solliciteerde met succes op de stageplek bij Henk de Bruijn en mag op gesprek komen. Beluister de uitzending terug:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201203041700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie