FunX

Ismail Ilgun over nieuwe aflevering Achter Buurten: "Ik denk dat talent juist uit achterstandswijken komt"

  1. Newschevron right
  2. Ismail Ilgun over nieuwe aflevering Achter Buurten: "Ik denk dat talent juist uit achterstandswijken komt"

Vandaag is alweer de derde aflevering van Achter Buurten online gekomen. Dit keer neemt Ismail Ilgun een kijkje in Woensel, de achterbuurt van Eindhoven. Vandaag kwam hij langs bij Patrick in Jouw Stad NL om wat meer over de docu-serie te vertellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Documentairemaker

Van treitervlogger tot docu-maker, het begon allemaal met Ismails eigen documentaire: "Ik maakte eerst zelf een documentaire, maar die was zo nep!" Toch was er iemand die er wel potentie in zag. Ismail heeft makkelijk toegang tot achterstandswijken en de jongeren durven zich makkelijk bloot te stellen aan de vlogger. "Toen had ik de mogelijkheid om met o.a. RTL5 een programma te maken, maar we hebben uiteindelijk voor het AD gekozen."

Stempel

Ismail vindt zichzelf niet veranderd, maar hij heeft wel een ander perspectief gekregen: "Ik bekijk dingen anders en ik ben volwassener geworden." De stempel 'treitervlogger' zal Ismail echter altijd blijven achtervolgen. Vooral op social media blijft zijn verleden hem achtervolgen.

"Als je een fout maakt dan vergeten ze dat niet, maar als je iets goed doet dan vergeten ze dat wel snel."

Talent

De serie krijgt veel positieve reacties: "Alle negativiteit lijkt nu om te zijn gebogen naar positiviteit." Het succes van Achter Buurten is te verklaren doordat de wijken eigenlijk niet veel van elkaar verschillen. De beelden en verhalen zijn daarom herkenbaar voor iedereen. Daarnaast is er in de serie te zien dat er niet alleen maar gezeik en criminaliteit is in de achterstandswijken. Er zijn ook positieve verhalen.

"Ik denk dat talent júist uit de achterstandswijken komt. Je moeder en je vader hebben het niet kunnen maken, dus jij moet strijden om iets te presteren."

Meld je aan

In de derde aflevering spreekt Ismail onder andere met Fresku en breakdancer Teekay Dennis over de probleemwijk Woensel. Zij vertellen over de tijd dat zij opgroeiden in Woensel en op welke manier ze de jongeren in dit probleemgebied kunnen helpen.

Binnenkort staat Kanaleneiland op het programma voor opnames. Ismail is nog op zoek naar interessante mensen die hij kan spreken en heeft één verzoek:

"Er moet meer variatie inkomen. Ik wil meer meisjes spreken en wat meer Nederlanders. Dus meld je aan!"

Ster advertentie
Ster advertentie