FunX

Wat een LOSER! #deconfrontatie

  1. Newschevron right
  2. Wat een LOSER! #deconfrontatie
Een scheidsrechter wordt na een amateur voetbalwedstrijd in elkaar getrapt door een aantal jongens van het team dat het niet eens is met de uitslag. Een van de daders werkt mee aan het programma De Confrontatie om het slachtoffer onder ogen te komen. Je verwacht dat er excuses komen, want hoe dan ook: dit doe je niet. In plaats daarvan komt er discussie: ‘U had het kunnen voorkomen’.

Thuisfluiter
De sfeer tijdens de wedstrijd van het zesde elftal van Sporting´70 tegen het achtste van Batavia uit Lelystad wordt al snel grimmig. De laatste ploeg beschuldigt scheidsrechter Hiek Grootendorst na het eindsignaal van ‘thuisfluiten’. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

Dood
‘Toen kwam de man die ik vijf minuten daarvoor eruit gestuurd had naar me toe en gaf me twee klappen in mijn gezicht’, vertelt Grootendorst. Er komen meer jongens bij, de scheids valt op de grond en wordt in elkaar getrapt. De keeper haalde nog even flink uit, ‘alsof hij tegen een bal aan trapte’, tegen het gezicht van de scheidsrechter. ‘Ik had dood kunnen zijn’.
Spijt
Bij de confrontatie zegt de dader dat het ‘een beetje uit de hand is gelopen. Iedereen heeft er spijt van, jij ook waarschijnlijk’. Excuse me?? Waarom zou de scheidsrechter spijt moeten hebben? Er ontstaat opnieuw discussie over partijdigheid. De scheidsrechter voelt zich beledigd, omdat hij nooit de intentie heeft gehad vóór de thuisclub te fluiten.


Daar gáát het hier ook niet om. Zó tekeer gaan doe je gewoon niet. Punt. Je bent een loser als je jezelf niet in de hand kunt houden. En een nog grotere loser als je niet eens direct je excuus kunt aanbieden.

Bekijk de uitzending hier

Ster advertentie
Ster advertentie