FunX

Jij bent ook verslaafd aan denken

  1. Newschevron right
  2. Jij bent ook verslaafd aan denken
De hele dag hou je je bezig met denken, of het nou bewust of onbewust is. Met andere woorden; we zijn gewoon verslaafd aan denken. Dit feitje heeft Start-presentator Fernando ook aan het denken gezet. Hierdoor belde hij vanmorgen Jan Geurtz in de show, schrijver van het boek 'Verslaafd Aan Denken', om hem een aantal vragen te stellen die hij had bedacht.

Met denken proberen mensen problemen op te lossen. Hierdoor maak je het soms echter alleen maar erger: "Je denkt dat je gestrest raakt door de tandarts, maar in werkelijkheid raak je gestrest door je gedachte," aldus Geurtz. Constant denken aan een positief vooruitzicht levert geen beknelling op. Maar het nadeel is dat je er heel erg op gaat hopen en dan voel je je ellendig als het niet gaat zoals je wilt. "Iedereen is verslaafd aan denken. Iedereen geloof in de werkelijkheidswaarde van zijn eigen gedachte. Het is alleen een probleem op het moment dat dat gedachtes zijn aan pijnlijke dingen," voegde de schrijver er nog aan toe.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89424549"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie